Kampen om morgenseernes gunst er i gang

4. marts 2013 18:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kampen om morgenseernes gunst er i gang
Billede mangler

Danskerne har fået et nyt supplement til morgenkaffen. Den nye nyhedssatsning fra DR kørte mandag morgen over skærmen på det nye DR2. Med et nyhedsprogram fra morgenstunden og løbende nyhedsopdateringer dagen gennem vil DR skabe et alternativ til TV 2 News.

 

Niels Krause-Kjær, morgenvært på den nye DR-satsning, var på skærmen de første TV-timer ved kanalens premiere. Han fortæller, at debuten udover nogle mindre tekniske problemer gik, som den skulle. Men det er tidligt på dagen for Krause, der har arbejdet som både journalist, forfatter og presserådgiver.

»Jeg er fra landet, hvor man er vant til at gå i seng, når man skal sove og stå op, når man skal op. Min far stod op klokken fem, det kan jeg vel for pokker også. Med en middagslur skal det nok gå,« siger han og fortæller, at han for at lave TV på det tidspunkt allerede var oppe klokken fire og på arbejde klokken halv fem. Selve programmet begynder klokken halv syv.

Niels Krause-Kjær ser morgenfladen på DR2 som et forsøg på at levere et seriøst snit af nyheder.

»Der skal ikke være kokke og sofaer,« bebuder han og fortæller, at der er blevet skelet til det britiske BBC Breakfast i tilblivelsen af morgenfladen.

Den tidlige morgenstund bliver også der, hvor kampen om seerne kommer til at foregå, vurderer kanalchef på TV 2 News, Mikkel Hertz.

»Det er på morgenfladen, at vi ser en konkurrence, og derfor har vi også rustet op i den her tidsperiode,« siger han og fortæller, at lanceringen af et nyt grafisk udtryk på TV 2 News er en konsekvens af DRs nyhedssatsning.

»Vi havde talt om en ny grafik i noget tid. Men vi fremskød lanceringen af den, da vi fik at vide, at et nyt DR2 startede op 4. marts,« siger Mikkel Hertz.

Professor ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet Frands Mortensen vurderer, at programsatsningen fra DR er et resultat af succesen for nyhedskanalen TV 2 News.

»Der er ingen tvivl om TV 2 News spiller en rolle i, at DR lancerer en kanal af den her type. Det har været nødvendigt for DR, fordi nyhedsstoffet er en af kerneværdierne i public service-begrebet,« siger han.

TV 2 News hilser i øvrigt den »nye« DR-kanal velkommen, og det kan de gøre med sindsro, vurderer journalist på Berlingske Mads Kastrup, der fulgte premieren mandag morgen. Han bemærker, at der til premieren var fundet nogle højt profilerede politikere frem i form af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), og socialminister Karen Hækkerup (S), men udover det var det »noget, man har set før«.

»Det er pænt og nydeligt, men det er ikke skelsættende. Hvis kanalen kan være mere lyttende og samtalende i sin form i stedet for udelukkende at kigge på cue cards og være ivrig for at fange nogen i en selvmodsigelse, fanger den noget,« siger han og bemærker, at formen på ingen måde var nogen landvinding inden for TV-mediet.

»Der er en hellighed omkring DR2, fordi det skulle være »kanal klog«, men det her med, at det, der kommer fra DR 2, skulle være mere kvalificeret, er noget vrøvl. Man skulle huske på, at DR2 som nyhedsflade er langt bagud i forhold til TV 2 News, de skal virkelig oppe sig,« siger Mads Kastrup.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu