Kampen verden venter på

11. februar 2013 13:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kampen verden venter på
Billede mangler

Så starter Champions League. De svageste hold er udskilt, de stærkeste er tilbage, og de stærkeste af de stærkeste skal nu forsøge at spille sig til kvartfinalerne i de knald-eller-fald kampe, der over to runder starter tirsdag.

 

Og selv om alle otte kampe har aspekter af storhed i sig, er der én kamp, der lyser over alle de øvrige: Real Madrid mod Manchester United med første kamp onsdag. To af verdens største, rigeste, bedste og mest populære klubber; Jose Mourinho vs. Alex Ferguson, Ronaldo vs. Rooney og van Persie.

Åbent opgør

På trods af at Manchester United i øjeblikket får luft under selvtilliden med stabile ligaresultater, bliver det ikke så nemt for United. Det mener Michael Laudrup, som peger på, at bevidstheden om, at CL er den eneste mulighed for Real Madrid at sikre sig et trofæ, kan gøre udslaget.

– Real Madrid-Manchester United er uden tvivl det store opgør i disse 1/8 finaler. Og for mig at se er det fuldstændig åbent med hensyn til, hvem der går videre, siger Michael Laudrup til Berlingske fra Dubai, hvor han i denne uge er på træningsophold med Swansea.

– Manchester United har mere selvtillid på grund af topplaceringen i ligaen, men til gengæld ved Real Madrid-spillerne og Mourinho, at det er i Champions League, at de kan og skal slå til i denne sæson, da mesterskabet er væk for længst, siger Laudrup og fortsætter:

– Det er både et pres, men samtidigt en enorm motivationsfaktor for spillere på det niveau, siger Michael Laudrup.

Den tidligere danske Real Madrid-spiller lægger ikke så meget vægt på, at Manchester United slutter ottendedels-braget af på hjemmebanen, for spaniernes omstillingsspil kan i sidste ende udligne den fordel.

– Har Manchester United en lille fordel ved at spille returkampen hjemme på Old Trafford?

Normalt måske, men Real Madrid er vel det bedste kontrahold, der findes med Ronaldo, Di Maria, Benzema og andre. Så jeg forventer to meget tætte opgør og uden en forhåndsfavorit, siger Michael Laudrup.

Verden kigger på

Selv om der i denne runde er klassiske brag som Milan-Barcelona og Arsenal-Bayern München samt spændende opgør som Celtic-Juventus, Galatsaray-Schalke og Valencia-PSG, er det én kamp, verden taler om.

I hvert fald ifølge Real Madrid-træner José Mourinho.

– Det er kampen, verden venter på at se. Verden venter ikke på at se andre kampe i Champions League, så jeg håber, at vi kan give verden det, den venter på, siger Mourinho, mens Alex Ferguson giver ham ret.

– Det er en fantastisk udfordring. De to største klubber i verden tørner sammen. Det bliver en fantastisk kamp for os. Jeg tror også, at José glæder sig til at duellere mod os, siger Ferguson og understreger, at rivaliseringen med Mourinho bunder i et ægte venskab med Mourinho.

Samtidig fremhæver Alex Ferguson sin tidligere stjerne Ronaldo som den fantastiske akse, hvorom alt drejer i Real Madrid.

– Zinedine Zidane var en fantastisk spiller, Luis Figo var en fantastisk spiller, men ingen er så god som Ronaldo. Han har slået alle rekorder. Han har overhalet Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas og Hugo Sanchez. Han står lysende klar i Real Madrids historie. Han er omdrejningspunktet for alt, Real Madrid gør, siger Ferguson.

Og Ronaldo selv ser frem til at spille mod sin tidligere klub.

– Før lodtrækningen troede jeg på, vi ville trække Manchester United. Jeg har igennem længere tid haft lyst til at spille mod dem. Jeg har gode minder fra min tid i United – jeg har mange venner der, folk jeg elsker at bruge tid sammen med. Det bliver en kamp med masser af følelser involveret, siger Cristiano Ronaldo til uefa.com.

Favoritsejre

Michael Laudrup ser ikke de store overraskelser i sin vurdering af ottendedelsfinalerne. Swansea-træneren tror på, at Juventus slår Celtic, at PSG er for stærke til Valencia, at Dortmund bliver den store mod Shakhtar, Malaga over Porto, at Milan ikke har Barcelonas niveau, og at kampen mellem Schalke og Galatasaray er helt åbent.

Og selv om, at kampen mellem Arsenal-Bayern er blevet mere åben efter Arsenals formopgang, tror Michael Laudrup mest på tyskerne.

– For to måneder siden ville jeg have sagt Bayern uden den mindste tvivl, men Arsenal har forbedret sig gevaldigt siden da. Jack Wilshere er dog sandsynligvis ikke med, da han måtte udgå i weekenden med en skade. Og uden ham i hjemmekampen bliver det sværere, så jeg tror stadig mest på Bayern til at gå videre, siger Laudrup.

De første fire ottendedelsfinaler spilles tirsdag og onsdag i denne uge, de resterende fire spilles i næste uge, mens der er returkampe 5-13 marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu