Kamphund bed en luns af mands ben: Nu skal ejeren i fængsel

16. oktober 2018 16:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 24-årig mand pudsede sin kamphund på en 21-årig mand under bandekonflikten i Aarhus. Nu skal han i fængsel i to år og tre måneder.

Kamphund bed en luns af mands ben: Nu skal ejeren i fængsel
Anklager Jhin Lee udtaler til Ritzau, at hunden lignede en pittbull-terrier. (Foto: Scanpix)

Bølgerne gik højt under bandekonflikten i Aarhus i sommeren 2017, og det bliver en 24-årig mand og kamphundeejer nu straffet for.

Han er i dag, tirsdag, blevet idømt to år og tre måneders fængsel for et groft overfald. Den 24-årige trak sammen med fem andre mænd en dengang 21-årig mand ud af en bil og tæskede ham og pudsede en kamphund på ham, hvorefter de slæbte ham ind i en varebil og kørte ham til et område længere væk, hvor de efterlod ham.

Det var den 24-årige, der under overfaldet førte hunden, der bed den 21-årige, så han blandt andet fik et bidt et stykke af det ene ben. Ud over hundebiddet fik den 21-årige også større flænger i hovedet, som efterfølgende blev behandlet på skadestuen. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dobbelt op for bandetilknytning

Da den 24-årige er medlem af en bande og overfaldet skete under en verserende bandekonflikt, dømte retten ham efter straffelovens paragraf 81a, der som udgangspunkt dobler straffen op.

– Selvom den tiltalte nægtede overhovedet at have været på stedet, fandt retten det bevist, at han aktivt havde deltaget i overfaldet, så jeg er meget tilfreds med dommen i dag, siger anklager Jhin Lee i pressemeddelelsen.

Den 24-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

I forvejen har tre andre personer allerede fået dom for deres medvirken til overfaldet, mens en fjerde fortsat sidder varetægtsfængslet og venter på sin retssag. Det er foreløbigt ikke lykkedes politiet at finde frem til den sjette gerningsmand.

Ifølge Ritzau har hunden været træne til angreb, og den dømte har også brugt den til at skræmme børn.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu