Kampklædte betjente i masseanholdelse

15. april 2019 16:46 | Af: Ritzau Fokus

Mange kampklædte betjente er gået i aktion i forbindelse med demonstration.

Rasmus Paludan, der har stiftet partiet Stram Kurs, har annonceret en demonstration i Albertslund i nærheden af bopælen for en aktivist i gruppen Black Lives Matter.

Samtidig har Black Lives Matter og en anden gruppe anmeldt demonstrationer. Ved det førstnævnte arrangement ses nogle hundrede personer.

Et stort antal kampklædte betjente er rykket ud til området. I hvert fald 100 betjente ses i området ved Egelundskolen. I en pressemeddelelse tidligere mandag meldte Københavns Vestegns Politi klar ud, at man var stærkt forberedt på en eventuelt forrået omgang som følge af de erfaringer, Københavns Politi gjorde sig med de voldsomme gadekampe søndag.

Som følge netop der af har Københavns Politi netop mandag eftermiddag offentliggjort, at der i en periode er indført skærpet strafzone i flere dele af København som følge af de vanvittige scener, der udspillede sig.

– Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visser former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Den skærpede strafzone gælder fra 15. april klokken 16 til 23. april klokken 16.

23 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med urolighederne. En dommer har ifølge TV2 News fængslet to personer i 10 dage. De er sigtet for at have affyret fyrværkeri mod politiet. En tredje er 17 år og sigtes for stenkast mod politifolk i Korsgade på Nørrebro i København. Han var i forvejen efterlyst for et knivstikkeri i september. Han er fængslet i 24 dage. Alle nægter sig skyldige.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu