ANNONCE

Kan afsløre: Er du faktisk syg?

16. september 2020 04:12 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Apple klar med ny abonnementstjeneste med fitnessprogram. Der er også nye ure og iPads, men ingen 5G-telefon.

Teknologikæmpen Apple kommer nu med to nye modeller af sit ur, Apple Watch.

Et af urene har en mere lysstærk skærm end forgængeren, mens det andet kan måle iltindholdet i blodet.

Håbet er, at disse målinger fremover kan bruges til at opdage tidlige tegn på infektionssygdomme som influenza eller coronavirus.

Uret sendes også på gaden i en billigere model, Apple Watch SE. Det vil have en del af de samme funktioner, men med lavere præstationsevne.

Samtidig lancerer it-giganten fra Californien en ny abonnementstjeneste. Den hedder Apple One og samler forskellige Apple-tjenester som iCloud og Apple Music samt video og spil i ét og samme abonnement.

Abonnementet kommer til at koste knap 15 dollar om måneden i USA. Det svarer til omkring 100 kroner.

Med i abonnementet er blandt andet Apples nye fitnessprogram. Det er første gang, at it-selskabet kaster sig ud i dette område.

Fitness – og særligt den type motion, der kan foretages hjemme på stuegulvet – er vokset markant under coronanedlukningen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke små tegn på sygdom du aldrig må ignorere.

Spotify siger nej

Musiktjenesten Spotify er dog ikke tilfreds med tirsdagens lancering. Virksomheden mener, at Apples nye påfund begrænser konkurrencen.

– Endnu en gang udnytter Apple sin dominerende position og unfair metoder til at sætte konkurrenter og forbrugere i en ugunstig situation ved at favorisere egne services, udtaler en talsperson fra Spotify i et svar til CNN.

Oprindeligt var det også planen, at Apple skulle have lanceret den næste iPhone tirsdag. Men coronapandemien har betydet forstyrrelser i produktionen, og derfor må verden vente med at se den næste iPhone.

Formentlig kan den nye iPhone-model vises frem i oktober.

Den med spænding ventede 5G-model blev ikke nævnt tirsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

I stedet præsenterede Apple nye versioner af iPad og iPad Air med hurtigere processorer.

At dømme ud fra reaktionen på den amerikanske børs var præsentationen skuffende. Apples aktie faldt fra omkring 117 dollar og rundede 114, inden den sluttede omkring 115,50 dollar per aktie.

Lanceringen fandt sted på et pressemøde på nettet.

Fakta

Apple Pay

– Alle transaktioner godkendes med en engangskode, der er unik og dynamisk.

– I butikker virker Apple Pay med iPhone SE, iPhone 6 og nyere og med Apple Watch.

– Onlinehandel via apps og på hjemmesider, der tager Apple Pay, fungerer med et enkelt tryk med fingeren ved hjælp af Touch ID.

– Når der betales for varer og tjenester på farten i apps eller Safari, virker Apple Pay med iPhone 6 og nyere, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2 og iPad mini 3 og nyere.

– Du kan også bruge Apple Pay i Safari på enhver Mac lanceret i eller efter 2012, der kører macOS Sierra, og bekræfte betalingen med iPhone 6 eller nyere eller med Apple Watch eller med Touch ID på den nye MacBook Pro.

Kilde: Jyske Bank

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu