Kan Barcelona også uden Messi?

9. april 2013 15:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kan Barcelona også uden Messi?
Billede mangler

Kan Barcelona også vinde de svære kampe uden at have verdens bedste spiller på holdkortet? Det er det store spørgsmål, når catalonierne onsdag aften tager imod Paris Saint-Germain.

 

Det er fortsat tvivlsomt, om Lionel Messi bliver fit til den anden af de to kvartfinaler. Den lille argentiner fik en skade i baglåret i det første opgør mellem klubberne for en uge siden, og han var ikke med, da Barcelona på hjemmebane tævede Real Mallorca 5-0 i lørdags.

Her strålede den tidligere Arsenal-spiller Cesc Fabregas i stedet med et hattrick, mens Alexis Sanchez scorede to gange, og onsdag aften kan det igen blive denne duo, der skal sørge for, at Barcelona går videre til semifinalerne i Champions League, hvis Messi fortsat ikke er spilleklar.

Der er imidlertid stor forskel på at møde et hold fra bunden af den spanske Primera Division og det dyrt indkøbte pariserhold anført af en tændt Zlatan Ibrahimovic, som uden tvivl vil nyde at sende sin tidligere klub ud i det europæiske mørke.

– Det bliver svært. Det er en stor udfordring, men nu er det vores tur til at skrive historie, siger den lange svenske angriber optimistisk til Globoesporte.

Ganske vist har Barcelona langt det bedste udgangspunkt med hjemmebane og to udebanemål fra den uafgjorte kamp i Paris, men det er stadig muligt for det Qatar-finansierede stjernehold at fravriste hjemmeholdet semifinale-billetten. Det kræver blot en sejr – eller en uafgjort kamp på 3-3 eller mere.

Brasilianske Rai, der var PSGs største stjerne i 90erne, tror på sin tidligere klub.

– Jeg tør godt love, at de scorer på Camp Nou. I den første kamp så Barcelona tvivlsomme ud i forsvaret i flere situationer, og jeg er sikker på, at det samme kommer til at ske i returkampen.

Men måske er der håb for de Barca-fans, der satser på, at Messi igen frelser holdet. Han har trænet let de seneste dage og bliver testet sent for at se om han kan spille.

Det er dog ikke kun i angrebet, at Barca-træner Tito Villanova har svære udfordringer. Carlos Puyol er langtidsskadet, og argentinske Javier Mascherano er ude med en knæskade, så Gerard Pique kan ende med at få samme makker i midterforsvaret som i lørdags, den kun 22-årige uerfarne Marc Bartra, der gjorde det godt mod Mallorca. Spørgsmålet er så, om han er mand for at holde Zlatan nede.

– Vi må se hvilke muligheder, vi har mod PSG, sagde assistenttæner Jordi Roura.

Hos Paris Saint-German har træner Carlo Ancelotti også problemer i midterforsvaret. Thiago Silva fik en knæskade i den første kamp, og han var ikke med, da PSG i lørdags besejrede Stade Rennes 2-0, men han forventes at blive klar.

Det gør midtbanespilleren Blaise Matuidi ikke, da han skal afsone karantæne. Til gengæld kan den engelske veteran David Beckham være en mulig starter for PSG i sæsonens hidtil vigtigste kamp.

– Vi er i særlig position. Barcelona er tyve år inde i deres projekt. PSG er begyndt på et stort kapitel i deres historie, men truppen begyndte kun at arbejde sammen for tyve måneder, advarede PSG-direktør Leonardo på forhånd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu