ANNONCE

Kan blive helt anderledes at tage kørekort

24. september 2020 11:24 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der er stort set ikke ændret på det i 30 år. Det kan der nu blive.

Som forælder er der noget betryggende over den vejledning, man kan give sine børn forud for en teoriprøve. “Du skal bare være opmærksom på vejens forløb!,” kan det lyde.

Der er nemlig ikke ændret væsentligt på måden, man tager kørekort på, siden 1986.

Det kan til gengæld være mindre betryggende. For siden da har trafikken i Danmark ændret sig markant.

Der er i runde tal kommet en million flere biler på vejene, promillegrænsen er sat ned, cykler fylder i byerne og helt nye transportmidler har også gjort sit indtog.

Derfor er det nu på høje tid, at der bliver lavet ændringer, mener transportminister Benny Engelbrecht:

– Vi er nødt til at have fokus på de store dræbere. Farten, alkoholen, og det at vores opmærksomhed bliver stjålet af især mobiltelefoner. Alle tre ting handler jo basalt set om adfærd, siger Benny Engelbrecht.

– Vi er simpelthen nødt til at have fokus på den menneskelige adfærd, og derfor skal vi ændre vores køreuddannelse, så der er mere fokus på det pædagogiske og på adfærden. Så må man lære udenadslæren om tavler og trafikregler på en mere digital platform, siger ministeren til Ritzau.

Ny rapport i hånden

Nord Universitet i Norge har netop færdiggjort en rapport, hvis anbefalinger skal danne grundlag for en ny køreuddannelse i Danmark.

Det er med den i hånden, at transportministeren nu vil ændre på måden, man tager sit kørekort herhjemme.

Newsbreak.dk er dykket ned i rapporten, og i galleriet over artiklen kan du se en række af de nye forslag, der nu er på bordet.

Der er dog stadig et stykke vej. Rapportens anbefalinger vil blive inddraget i forbindelse med Færdselsstyrelsens videre arbejde med oplæg til en ny køreuddannelse i Danmark.

Transportministeren forventer i sidste ende, at et egentligt lovforslag først vil være klar i 2021.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu