Kan Danmark virkelig vinde VM?

21. januar 2013 21:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kan Danmark virkelig vinde VM?
Billede mangler

Mens spillerne selv er påpasselige i deres svar på, hvorvidt de kan gå hele vejen, så er håndboldeksperten Peter Bruun Jørgensen begejstret for danskernes spil, selvom de endnu ikke har mødt andre guldfavoritter.

 

Seks kampe. Seks sejre. Danmark har uden de store problemer spillet sig i den ene kvartfinale ved dette verdensmesterskab, hvor de på onsdag møder vinderen af mandagens kamp mellem Polen og Ungarn.

Selvom VM indtil videre har udviklet sig perfekt for Ulrik Wilbeks drenge, så mangler holdet endnu at møde et rigtig godt mandskab, der kan give dem en ide om, hvordan de står, hvis man sammenligner med Kroatien, Spanien og Frankrig, der er de øvrige guldfavoritter.

Men ifølge TV3 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen er de hidtidige sejre ikke bare er udtryk for, at Danmark kun har mødt svage hold indtil nu.

– Vi er blandt de hold, der kan vinde VM. Angrebsmæssigt har vi gjort det godt og kontramæssigt har vi endda været rigtigt gode, siger Peter Bruun Jørgensen.

Han fremhæver dog Kroatien, som Danmark står til at skulle møde i en eventuel semifinale, som turneringens bedste hold indtil nu.

– De dækker rigtigt godt op, og de har en fremragende målmand. De har spillet bedst, men de har det altså med at floppe på et tidspunkt, så jeg tror stadig på Danmark. Desuden har de det ofte svært mod Frankrig, som de skal slå først. Og hvis vi møder kroaterne, har vi også de skytter, der kan skyde sig igennem deres 6-0 forsvar, konstaterer Peter Bruun Jørgensen.

De to andre hold, som han stadig regnes blandt VM-favoritterne er hjemmeholdet Spanien og Frankrig.

– Spanien har en nemmere vej end os mod en eventuel finale. Men jeg har ikke været imponeret af deres offensive spil. De mangler spillere, der kan afgøre kampene på egen hånd, så de er meget afhængige af kollektivet.

– Endelig er der Frankrig, men de har skuffet lidt. De blev presset mod Island, som ikke længere er særligt gode. De vakler i defensiven og virker langsomme. Karabatic ser ud til at være på rette vej igen, men en spiller som Dinart er over the hill, siger Peter Bruun Jørgensen.

Mens han tror på dansk VM-guld, så er spillerne selv mere tilbageholdene i deres svar.

– Det er umuligt at sige, hvor vi står. Jeg så Spanien og Kroatiens kamp mod hinanden, der var virkelig knald på. Det virker slet ikke til at være det niveau, vi har haft i vores pulje. Vi har løbet mange hold over ende. Men det er jo ikke sådan, vi har tænkt, at vi har spillet helt vildt godt og fantastisk. Så vi ved ikke rigtig, hvor vi står, siger René Toft Hansen, som godt kan se en ulempe i, at Danmark endnu ikke har været ude i nervepirrende afslutning.

– Hvis vi nu for eksempel står og er bagud med en med to minutter tilbage, så betyder det sgu meget, man lige ved, hvem der skal byde ind hvornår. Der har vi jo slet ikke været. Men jeg vil så også sige, der er mange, der har været med til den slags tidligere i andre slutrunder, siger han.

Også målmand Niklas Landin indrømmer, at det står lidt hen i det uvisse, hvordan det danske niveau er.

– Nej, vi har ikke rigtigt mødt de der top 5-hold endnu. Det får vi så chancen for i kvartfinalen, hvor vi får set, hvor vi står i forhold til de bedste. Jeg synes også, det har været specielt i forhold til de andre år, hvor vi har mødt et superhold tidligere – jeg synes nu også, Rusland var et godt hold – men ved sidste VM mødte vi Kroatien og Serbien i indledende runde og fik en lille ide om, hvor vi stod, siger han.

Landstræner Ulrik Wilbek tager derimod den resultatmæssigt suveræne kurs lidt mere afslappet. Han savner ikke, at Danmark har været ude i en gyser, hvor tingene først er blevet sat på plads til allersidst.

– Det er fint. For nervesystemet er det rigtig godt. Vi kommer jo til at blive presset nu, det ved vi også godt. Og så synes jeg ikke, at kampen mod Rusland var sådan en, der var givet. Men det er rigtigt, det er endt med sikre sejre. Det bliver spændende på onsdag, det er helt sikkert, siger Wilbek.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu