Kan du heller ikke bestille nyt sygesikringsbevis?

19. juni 2019 15:02 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Op mod to millioner danskere skal have fornyet det blå sygesikringsbevis i 2019. Men Borger.dk er på overarbejde - og det giver fejlmeddelelser.

Da det blå sygesikringsbevis, som er et sygesikringsbevis der dækker på tværs af EU-landene, i 2014 trådte i kraft var der to millioner danskere, der bestilte det.

Men da det skal fornyes hvert femte år er der potentielt også to millioner danskere, der risikerer at stå uden sygesikringsbevis, hvis de skal ud at rejse i år og ikke har fået det fornyet.

Og trykket på Borger.dk, hvor du bestiller det nye sygesikringskort er så stort, at selvbetjeningsmodulet har været presset.

Faktisk stod det så skidt til, at Borger.dk opfordrede danskerne til at vente med at bestille det blå sygesikringsbevis igen.

Artiklen fortsætter under videoen

Hvis du derimod står ganske akut og skal have bestilt et nyt sygesikringsbevis inden sommerferiens indtog, så er det stadig muligt at bestille et af de blå sygesikringsbeviser.

– Det har været sådan, at bestillingen er gået igennem hos langt de fleste, men vi har fået en del borgere, der har været i tvivl om, hvorvidt deres bestilling er gået igennem. Så vi har haft væsentlig flere henvendelser end normalt. Men det fungerer nu er meldingen, siger Mette Beck, der er pressechef hos Administrationsforretningen hos Udbetaling Danmark til Newsbreak.dk.

Hun oplyser videre, at der har været op mod 50.000 danskere inde at bestille et nyt blåt sygesikringsbevis hver dag siden fredag.

Fakta

Det blå EU-sygesikringskort

• Det blå kort dækker på rejser inden for EU samt i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

• Kortet giver ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, du opholder dig i. Kortet dækker ikke hjemtransport.

• Ca. fire mio. danskere har et EU-sygesikringskort. Ca. to mio. kort udløber i 2019.

• Kortet kan fornys med få klik på borger.dk/eu-sygesikringskort. Du får et midlertidigt bevis, mens du venter på at få det rigtige kort tilsendt.

• Styrelsen for Patientsikkerhed samt regionerne står for refusion til borgere, der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion.

• Børn skal have deres eget kort.

Kilder: Borger.dk og Udbetaling Danmark

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu