Kan England regere Europa League?

10. april 2013 14:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kan England regere Europa League?
Billede mangler

Med 3-1 i ryggen fra hjemmekampen på Stamford Bridge er Chelsea er det engelske hold, der er tættest på at løse billet til semifinalerne i Europa League, mens Newcastle og Tottenham er på svære opgaver mod henholdsvis Benfica og Basel.

 

Men selv med et tomåls-forspring kan det stjernespækkede London-hold komme på glatis i den russiske aftenkulde. Ikke mindst fordi Chelsea er svækket i forsvaret på grund af skader.

Gary Cahill og Ashley Cole er begge definitivt ude, mens venstre back Ryan Bertrand er ramt af en virus og tvivlsom. Hvis han stadig er syg torsdag aften, bliver det enten veteranen Paulo Ferreira eller det unge talent Nathan Ake, der overtager pladsen.

– Vi har et godt forspring. Vi vidste, at den anden kamp ville blive svær på udebane, så det var vigtigt at få sejren og score tre mål. Selvfølgelig vil vi gerne kvalificere os til Champions League, men vi opgiver ikke de andre trofæer, siger Chelseas brasilianske midtbanespiller Ramires.

Chelsea slås på mange fronter i øjeblikket. Udover Europa League er der søndagens FA Cup-semifinale mod Manchester City og kampen om at holde London-rivalerne Arsenal og Tottenham bag sig i Premier League og dermed sikre sig en plads i Champions League.

Hvis England skal kopiere den spanske dominans, skal Tottenham og Newcastle også videre til semifinalerne. Her har London-holdet det bedste udgangspunkt på udebane i Schweiz.

Schweizerne var foran 2-0 på White Hart Lane, inden Tottenham vendte kampen og fik udlignet føringen. Derfor har Basel på forhånd et godt udgangspunkt og går videre med enten 0-0 eller 1-1, og schweizerne virker som et defensivt stærkt hjemmehold. Således har de på hjemmebane holdt målet rent i de sidste 835 minutter.

Hvis hjemmeholdets 20-årige egyptiske stjerneskud Mohamed Saleh holder samme niveau som i London, bliver Basel svære at besejre. Den driblestærke højre fløj imponerede alle, også Tottenham-keeper Brad Friedel:- Han var fantastisk.

Salah har imidlertid svært ved at finde målet.

– Hvis han også kunne score, var han her ikke længere, konstaterer Basel-træner Murat Yakin om talentet.

Tottenham uden den skadede stjerne Gareth Bale samt Aaron Lennon og William Gallas, der også blev skadet i den modsatte kamp, så der venter Andre Villas-Boas’ udvalgte en svær opgave i Toblerone-land. Januar-indkøbet Lewis Holtby tror dog på engelsk succes:

– Vi er gode på udebane, vi har lavet nogle gode resultater i denne sæson, så vi er stadig positive og vores selvtillid er stor.

Sværere ser det ud for bundholdet Newcastle, der tager imod Benfica. Portugiserne vandt overbevisende den første kamp 3-1, og Newcastle har kun formået at score 10 gange i 11 EL-kampe siden gruppespillets start.

Men holdets franske profil Yohan Cabaye er optimist:

– Foran vores egne tilhængere er jeg sikker på, at vi får vores chancer, siger Cabaye.

I den sidste kamp møder Lazio tyrkiske Fenerbahce på et mennesketomt stadion som straf for tilskuer-racisme tidligere i turneringen. Fenerbahce fører 2-0 efter den første kamp.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu