ANNONCE

Kaos før sending: TV2-profil smittet

29. august 2020 19:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Tour de France-veteranen skulle lørdag have været i studiet.

Kaos før sending: TV2-profil smittet
TV2-profilen Thomas Kristensen er testet positiv for smitte med coronavirus. Foto: Scanpix

Lørdagens Tour de France-studie blev offer for en lyn-udskiftning, fordi veteran-vært Thomas Kristensen samme dag som tour-starten fik besked om, at han er testet positiv for Covid-19. Det skriver TV2 selv.

Det får også betydning for studiet søndag. Værten, der ingen symptomer har, lod sig teste for en sikkerheds skyld. Han bliver erstattet af kommentator og reporter Jonas Nyhøj Kristensen.

–  Jeg har det helbredsmæssigt strålende, og jeg mærker ingen symptomer. Men jeg er naturligvis ked af og berørt over, at jeg skaber problemer og udfordringer for mine gode kolleger på TV 2, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over ikke at kunne deltage i Tour-dækningen, siger Thomas Kristensen til TV2.

Værten er sendt hjem og vil isolere sig, som det anbefales. Han skal om snarest muligt have foretaget endnu en test. Det sker for at finde ud af, om der er tale om en såkaldt “falsk positiv”-test. Det ses hos smittede, der er symptomfri.

Brian Vandborg og Henrik Jul Hansen, der deler studie med Kristensen, er sendt hjem fra søndag. De har ikke før lørdag været eksponeret for mulig smitte fra Kristensen og kan derfor ikke have smittet andre.

Sådan foregår det

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der forskellige anbefalinger for isolation, hvis du bliver testet positiv. Det afhænger af, om du har symptomer eller ej.

“Du skal fortsætte din selvisolation indtil 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet. Hvis du ikke har haft symptomer, skal du holde dig isoleret indtil 7 dage efter, at din test blev taget”, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Generelt er man at regne for smittefri 48 timer efter, symptomerne er forsvundet.

Der er registreret 79 smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag, og Thomas Kristensen er altså ét af de 79.  Det er den syvende dag i træk, at der er under 100 nye smittetilfælde i Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu