Kaos-rundkørsel skal fjernes

5. april 2019 06:43 | Af: Newsbreak.dk

Folketingets Finansudvalg har torsdag afsat penge til at ombygge rundkørsel i Kregme til kryds.

Kaos-rundkørsel skal fjernes
Med ombygningen er det håbet, at de kilometerlange køer bliver fortid. Genrefoto: Scanpix.

En hel del borgere i Halsnæs Kommune og omegn kan nu endelig se frem til mindre kø, bøvl og spildtid på deres vej til og fra arbejde. Det skriver TV2 Lorry.

Torsdag har Folketingets Finansudvalg afsat 22,7 millioner kroner til at ombygge den tungt belastede rundkørsel i Kregme ved Frederiksværk, hvor 20.000 bilister dagligt sidder i kø. Den skal fremover erstattes af et lyskryds.

Det fremgår af aktstykke 109, som alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten har tiltrådt.

Byggeriet kan allerede begynde i 2019, og det glæder borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (A).

– Det er fantastisk. Vi er meget glade for, at pengene nu er fundet. Det er et kæmpe knudepunkt, der nu bliver løst op, siger Steffen Jensen.

Skal lede efter flertal

I marts måned fremlagde regeringen og Dansk Folkeparti en ny, stor infrastrukturaftale til over 110 milliarder kroner. I kataloget over projekter var netop en ombygning af rundkørslen i Kregme, der ifølge beregninger har en høj samfundsøkonomisk gevinst. Den såkaldte interne rente er på 80 procent.

Parterne kan ikke gennemføre aftalen på denne side af et valg, så de fire partier skal finde flertal for deres plan efter folketingsvalget. Men med det brede flertal bag beslutningen i Finansudvalget er ombygningen så godt som sikret.

– Ligegyldigt hvordan valget ender, så er det meget sandsynligt, at det bliver en realitet, siger Steffen Jensen, der fortæller, at han har talt med flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer om sagen.

Seks kilometer lang kø

Steffen Jensen siger, at der i myldretiden kan strække sig en kø på op til seks kilometer som følge af den tilklumpede trafik omkring rundkørslen. Med ombygningen vil pendlere få mere tid til sig selv og deres familier, ligesom erhvervsdrivende kan spare tid og penge ved at komme hurtigere ind og ud af byen.

Enhedslisten er imod forslaget, fordi det ifølge partiet “ikke vil være gavnligt for trafiksikkerheden.” “Da Vejdirektoratet ikke umiddelbart kan afvise at antallet uheld med personskader og omkomne vil være uændret eller falde kan Enhedslisten ikke støtte projektet,” lyder det i en bemærkning til aktstykket.

Spørgsmål: Hvad siger du til det, Steffen Jensen?

– Rapporten fra Vejdirektoratet siger ikke direkte, at der er større risiko for ulykker, så det er jeg ikke enig i. Området er heller ikke det mest befærdede for gående. Det er også et politisk standpunkt fra Enhedlisten, der generelt ikke er så meget for ny asfalt, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu