Karabatic fundet skyldig i matchfixing

5. februar 2013 23:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Karabatic fundet skyldig i matchfixing
Billede mangler

Det skriver det det franske håndboldforbund, League National de Handball, tirsdag aften på deres hjemmeside.

Her fastslår forbundet, at superstjernen Karabatic og de øvrige anklagede, som tæller hans bror Luka Karabatic, den franske olympiske mester Samuel Honrubia, Mladen Bojinovic, Dragan Gajic, Primoz Prost og Issem Tej alle er fundet skyldige i ‘at have direkte eller indirekte placeret væddemål på resultatet af kampen’. Det betyder, at spillerne idømmes seks spilledages karantæne.

Dermed kommer der foreløbigt en afgørelse på sagen, der har kørt siden september, hvor en lang række spillere fra Montpellier blev anholdt – mistænkt for at ‘fikset’ sidste kamp i sidste sæson, hvor mestrene Montpellier højst overraskende tabte til bundholdet Cesson-Sevigne.

League National de Handball er nået frem til, at der i alt er indgået væddemål for 87.880 euro på kampen, hvilket svarer til 40 gange så meget, som der normalt spilles på den type kamp. Og heraf har de syv spillere, som på daværende tidspunkt alle spillede for Montpellier, altså på ulovlig vis stået for en stor del af de indgåede væddemål.

LNH har ført bevis for, at spillerne selv eller via stråmænd har spillet væddemål på kampen. Alle spillerne nægter sig skyldige.

Både Nikola Karabatic og hans bror Luka er fortid i Montpellier – begge er røget ud af klubben, efter skandalen begyndte at rulle – og de spiller nu sammen i bundklubben Aix en Provence.

Mladen Bojinovic og Samuel Honrubia forlod før denne sæson Montpellier og spiller nu sammen med Mikkel Hansen i Paris Handball.

Spillerne eller deres klubber kan appellere LNHs afgørelse indenfor fem dage.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters risikerer Karabatic og de øvrige spillere yderligere straf ved den franske domstol. Her kan spillerne straffes med op til fem års fængsel og bøder på op til 75.000 euro.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu