ANNONCE

Karakterræs får unge til at købe undervisning

13. februar 2012 07:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Karakterræs får unge til at købe undervisning
Billede mangler

Universiteternes undervisning kan ikke leve på til de studerendes ambitioner.
Derfor er markedet for privat lektiehjælp boomende blandt de ambitiøse og usikre studerende, skriver Politiken.
Formand for Danske Studerendes Fællesråd, Torben Holm, tror, at de studerende blandt andet betaler for ekstra undervisning, fordi de stræber efter højere karakterer.
“Der er flere og flere studerende, der har behov for at erhverve sig en viden, som universiteterne ikke kan tilbyde, og jeg tror, at det er derfor, at man går ud og investerer i private kurser for at blive mere sikker på at gå til eksamen og for at føle sig dygtig,” Torben Holm til Newspaq.
De studerende opsøger blandt andre firmaet Aspiri, som tilbyder eksamenskurser. Aspiri har 25.000 kursister om året, som betaler op mod 4.000 kroner pr. kursus.
“Det, vi hører fra de studerende, er, at de gerne vil have højere karakterer eller være sikre på at bestå. Vi er dog ikke et alternativ til undervisningen på skolen. Til vores kurser forventer vi, at de studerende har deltaget aktivt på studiet,” siger partner i Aspiri, Søren Gøtterup-Tang, til Politiken.
Ifølge Torben Holm opstår de studerendes behov for ekstra undervisning, fordi der ikke er undervisningstimer nok. Danske Studerendes Fællesråd kræver derfor over for uddannelsesministeren, at der på alle studier kommer mindst tyve timers samlet undervisning og vejledning pr. studerende om ugen.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu