Karen-Lise Mynster vinder Reumert-pris

22. juni 2015 05:09 | Af: Ritzau Fokus
 
Karen-Lise Mynster vinder Reumert-pris
Karen-Lise Mynster (im tv). Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.
Del:
Karen-Lise Mynster (im tv). Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.

Karen-Lise Mynster (im tv). Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.

Søndag aften blev årets Reumert-priser blevet uddelt. Karen-Lise Mynster vandt prisen “årets kvindelige hovedrolle”.

For 17. år i træk er dansk scenekunst blevet hyldet ved den årlige Reumert-prisuddeling, hvor blandt andre kronprinsparret deltog.

Karen-Lise Mynster, der for mange nok er kendt som Ulla Jacobsen fra “Matador”, fik hæderen årets kvindelige hovedrolle for sin præstation i “Det der er” på Husets Teater.

Det er et minimalistisk stykke, hvor Mynster spiller en østtysk kvinde på en “uendelig udtryksfuld” facon, som det lyder i motiveringeren om prismodtageren.

Prisen for årets mandlige hovedrolle gik til Olaf Johannessen i “Samtale før døden” og “Mefisto” på Betty Nansen Teatret og “Heksejagt” på Det Kongelige Teater.

Skuespilleren med de færøske aner kan mange sandsynligvis huske fra “Forbrydelsen”, hvor han spillede statsminister Kristian Kamper i tredje sæson.

I motiveringen bliver han rost for sin evne til at tegne tre helt almindelige mennesker skarpt “som en ragekniv” og for en energi, der “sugede blikkene til sig”.

Udover de to priser blev der blandt andet uddelt en pris for årets forestilling. Den gik til “Beton” på Aalborg Teater, som dramatikeren Thomas Markmann står bag.

Holdet bag årets Reumert-show har ønsket at genopfinde prisuddelingsformatet, som de selv beskriver det i en pressemeddelelse.

Derfor havde de blandt andre inviteret en mand på scenen, der var kommet sig over en depression ved at se 130 teaterforestilling om året.

Bikubenfonden står bag prisuddelingen, som blev indstiftet i 1998.

Formålet med priserne er at sætte fokus på den levende scenekunst både for at hædre nogle af vores største kunstnere og for at stimulere interessen for det levende teater i Danmark.

Der uddeles priser i 16 kategorier og ti talentpriser. Prisvinderne nomineres og vælges af en uafhængig teaterfaglig jury på 12 personer.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu