ANNONCE

Karins mirakel: Blev helbredt af DR-vært

14. april 2021 20:32 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Jan Hellesøe fra 'Fuckr med dn hjerne' bad Karin Callesen - og mange tusind andre - visualisere noget klamt og forbinde det med tobak, da han hypnotiserede hende til onlineeventet 'Det Store Rygestop'. Hun så sort tjære for sit indre blik

Karins mirakel: Blev helbredt af DR-vært
Lørdag aften blev Karin Callesen hypnotiseret til Jan Hellesøes onlineevent 'Det Store Rygestop', og hun har ikke røget en eneste cigaret siden. Privatfoto.

Klokken 20 sad Karin Callesen klar foran skærmen lørdag aften. Hun skulle – sammen med 23.000 andre mennesker – hypnotiseres af ‘Fuckr med dn hjerne’-Jan Hellesøe til onlineeventet ‘Det Store Rygestop’.

50-årige Karin Callesen har røget i 35 år – altså siden hun var ganske ung – og normalt ryger hun omkring 12 cigaretter om dagen – og 15 på hjemmearbejdsdage.

Men siden lørdag, hvor hun var i hypnoseterapi, har hun ikke røget en eneste cigaret.

Karin Callesen, som til daglig arbejder som studieadministrativ koordinator, er dybt imponeret over hypnosens effekt.

– Det er så vildt. Den indre kamp, som jeg plejer at kæmpe med mig selv, kæmper jeg ikke længere. Der er sket noget i min hjerne og med min tankegang. Jan Hellesøe har fuldstændig ændret mit mindset, fortæller hun begejstret til Newsbreak.dk.

Det har længe været et stort ønske for den 50-årige studiekoordinator at kvitte smøgerne, for hun kan se en masse gode grunde til at stoppe med at ryge.

– Jeg ville ønske, at jeg aldrig var startet. Jeg frygter da at blive ramt af lungekræft eller en anden lungesygdom. Min mor døjer med nogle slemme hosteanfald, som højst sandsynligt skyldes rygningen. Det har jeg bestemt ikke lyst til. Så ud over at det er dyrt, er det usundt at ryge, og jeg har ikke lyst til at belaste sundhedssystemet på sigt, slår Karin Callesen fast.

– Min datter synes i øvrigt at det er SÅ ulækkert, at jeg ryger, tilføjer hun.

“Hypnose er vanvittig effektiv”

Så da Jan Hellesøes onlineevent poppede op på hendes Facebookprofil, besluttede hun sig for at gribe muligheden.

– Det er lige noget for mig, tænkte jeg. Det er et forsøg værd. Hvis det virker, er det fedt, og hvis det ikke virker, så har jeg i det mindste prøvet det.

Jan Hellesøe, som er psykologisk manipulator, illusionist og hypnotisør, er kendt fra sine populære ‘Fuckr med dn hjerne’-programmer og shows, hvor mennesker – kendte såvel som ikke-kendte – gang på gang taber både næse og mund over mandens evner.

Lørdag aften havde Jan Hellesøe inviteret alle interesserede med til et gratis hypnose-event online med titlen ‘Det Store Rygestop’, og der var hele 23.000 mennesker, som valgte at deltage. Det havde han ikke i sin vildeste fantasi regnet med, fortæller han til Jyllands-Posten.

– Jeg vidste, at det ville virke på nogen. Hypnose er en vanvittig effektiv måde til at ændre tankemåder. Men jeg anede ikke hvor mange. Så det var ikke sjovt, da jeg bad folk om tilbagemeldinger i Facebookgruppen. Hvis ikke en eneste var blevet hjulpet, var det jo en fiasko, siger den psykologiske manipulator til Jyllands-Posten.

Kommer man i fuld trancetilstand?

50-årige Karin Callesen var en af dem, som havde sat sig godt til rette med både sin telefon og iPad. Hun var alene hjemme, så der var fred og ro og ingen risiko for at blive forstyrret.

I det første kvarter kunne folk stille spørgsmål og lufte eventuelle bekymringer.

Folk spurgte blandt andet, om man gerne måtte være alene, og om man mon ville komme i fuld trancetilstand.

Jan forsikrede om, at det ikke var farligt at være alene, og at der var tale om såkaldt hypnoseterapi, hvor bevidstheden ikke sættes ud af kraft.

For at få Karin Callesen og de andre deltagere i den rette hypnosetilstand, guidede han hende til at slappe fuldstændig af i kroppen. Han guidede hende igennem kropsdelene en for en. “Nu bliver du afslappet i din kind, nu kan du mærke, at du slapper af i din skulder”.

En krop i afslappet tilstand er nemlig det bedste udgangspunkt for hypnose.

-Vil ikke fylde kroppen med sort tjære

Under hypnosen havde Karin Callesen lukkede øjne.

– Det føltes som om at meditere, forklarer hun.

Jane Hellesøe begyndte at plante nogle tanker, associationer og forestillinger i hendes hoved.

Han bad hende visualisere noget klamt, som kunne fremkalde kvalme og brækfornemmelser, og forbinde det med tobak.

– Jeg kom til at tænke på sort tjære. Det har jeg bestemt ikke lyst til at fylde min krop med.

En “åben bagdør” dur ikke

Jan Hellesøe bad også Karin Callesen – og de andre deltagere – forestille sig alle de gode ting, som ville ske, og som hun ville opleve, hvis hun var fri for rygning.

– Jeg visualiserede, at jeg ville få mere farve i kinderne. Folk, der ryger, kan nemlig godt miste gløden og blive lidt grå i huden. Og så visualiserede jeg mig selv i sportstøj løbe en tur uden at få vejrtrækningsbesvær.

Under hypnosen lagde Jan Hellesøe vægt på, at når man beslutter sig for at stoppe med at ryge, så må der ikke være en “åben bagdør”, som han beskrev det, der gør det let at falde tilbage i de dårlige vaner.

– Det var alt for nemt for mig droppe tanken om et rygestop og give op på forhånd. Når jeg har den indstilling, at jeg lige så godt kan fortsætte, så er det klart, at det ikke lykkes. For så har jeg jo en åben bagdør.

Karin Callesen havde ingen problemer med at være i og give sig hen til hypnosen. Ikke på noget tidspunkt mistede hun fokus eller blev distraheret, på trods af at hun ikke sad i samme rum som Jan Hellesøe men sad for sig selv, og på trods af at det foregik online, hvor hun altså blot var én blandt mange tusind andre, som blev hypnotiseret. På samme tid.

– Jeg havde fuld fokus. Jeg havde høretelefoner i ørerne og lyttede koncentreret til hans stemme. Lukkede mig inde i mig selv med stemmen i ørerne.

For Karin var rygning vanebetinget

Onsdag – fire dage efter at Karin Callesen deltog i Jan Hellesøes hypnoseterapi – har hun ikke røget en eneste cigaret. Og hun kæmper ikke længere en indre kamp.

For hende har rygning mest været vanebetinget. Det er en vane for hende at ryge, når hun for eksempel lufter hunden.

– Jeg ryger, fordi det er en dårlig vane, jeg har, snarere end fordi, jeg har lyst eller trang til det.

Hver gang studiekoordinatoren står i en situation, hvor hun “plejer” at ryge, så ser hun en klat sort tjære for sit indre blik, og det får hende minsandten til at holde sig fra det.

Karin Callesen understreger, at hun i forvejen var motiveret for at droppe rygningen, og at motivationen formentlig har gjort det endnu nemmere.

-Tænk engang, Jan Hellesøe gør det gratis

Karin Callesen er meget taknemmelig for den positive effekt, som hypnosen har haft.

– Tænk engang, at Jan Hellesøe gør det gratis. Han gør det udelukkende for at hjælpe sine medmennesker. Det er meget prisværdigt og beundringsværdigt.

Karin Callesen er fast besluttet på, at det er slut med at ryge. Hun har røget sin sidste smøg.

– Nu er det fire dage siden, og jeg er stadig ikke faldet i. Det er min klare ambition, at jeg er færdig med cigaretter.

Jan Hellesøe bebuder, at der i fremtiden vil komme flere onlineevents, og at de fortsat vil være gratis at deltage i.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu