ANNONCE

Karriemuligheder afgørende for studievalg

13. februar 2012 21:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Karriemuligheder afgørende for studievalg
Billede mangler

Hvad kommer der til at stå på visitkortet og hvor mange penge tikker ind på kontoen?
Når der skal vælges studie, så er det benhårde karriereovervejelser, der er afgørende. De spørgsmål er universitetsstuderende meget optaget af, viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.
Tre ud af fire, der blev tilbudt optagelse i sommer, angiver karrieremuligheder som det vigtigste, når der skal vælges studieretning.
“Det er en tendens, som vi sagtens kan genkende fra uddannelsesmesserne. De unge spørger oftere og oftere ind til, hvilke karriereperspektiver der ligger i de forskellige uddannelser. Vi ser også, at universitetets faglige omdømme får større betydning for de studerendes valg,” siger Anne Teglborg, vejleder ved Aarhus Universitet, i en pressemeddelelse.
Sådan svarer 75 procent af de 3.596, der har svaret på undersøgelsen. Mange peger dog også på et godt studiemiljø som en vigtig faktor.
45 procent lytter til forældres gode råde og kun 35 procent har valgt studieretning på grund af vennernes anbefaling.
Det er i høj grad på de sundhedsvidenskabelige og samfundsfaglige uddannelser, at karrieremuligheder vejer tungest. I begge studieretninger svarer 90 procent på, at karrieremuligheder er det vigtigste.
“Uddannelser som medicin og jura er meget professionsrettede, så det er naturligt, at de studerende, som søger i den retning, er mere fokuserede på jobmuligheder allerede fra starten af deres uddannelse. På andre fagområder er karrierevejene ikke helt så entydige, og det er noget, vi taler meget med de unge om på uddannelsesmesser som f.eks. U-days,” lyder det fra Anne Teglborg.
Fakta om undersøgelsen:
– Spørgeskemaet blev udsendt til de 6.777 studiesøgende, der i sommeren 2011 blev tilbudt optag på Aarhus Universitet (92 pct. af dem sagde ja til den tilbudte studieplads).
– 3.596 (eller 53 pct.) af de studiesøgende besvarede spørgeskemaet.
– Respondenterne blev bedt om med deres egne ord at beskrive Aarhus Universitet. 1.139 skrev ‘faglighed’, mens 1.046 noterede ‘studiemiljø’.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu