Karzai beordrer amerikanere ud af provins

24. februar 2013 18:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Karzai beordrer amerikanere ud af provins
Billede mangler

AFGHANISTAN: Inden for to uger skal samtlige amerikanske specialtropper forlade den afghanske provins Vardak vest for hovedstaden Kabul.

 

Det er ordren fra præsident Hamid Karzai, der reagerer på beskyldninger om, at amerikanerne står bag tortur og »forsvindinger« i provinsen.

»Efter grundig diskussion er det blevet tydeligt, at bevæbnede personer, identificeret som en amerikanske specialstyrke stationeret i Vardak-provinsen, generer, chikanerer, torturerer og endda myrder uskyldige personer,« lyder det ifølge NBC News fra præsidentens talsmand, Aimal Faizi.

Den internationale ISAF-styrke, der koordinerer den militære indsats mod oprørerne i det krigshærgede land, er opmærksom på kravet fra præsidenten.

»Vi tager alle beskyldninger om tjenesteforseelser alvorligt og går meget langt for at fastlægge de faktiske omstændigheder omkring dem,« hedder det i en udtalelse fra ISAF-kommandoen, som ikke vil kommentere sagen yderligere, før man har drøftet den med afghanerne.

Vardak-provinsen betragtes som meget vigtig rent strategisk, da det ofte er derfra, at Taleban iværksætter angreb på Kabul.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu