Kaserneforhandlinger er »op ad bakke« for DF

22. februar 2013 09:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kaserneforhandlinger er »op ad bakke« for DF
Billede mangler

Listen på fem lukningstruede kaserner skal reduceres, hvis Dansk Folkeparti skal være med i en forsvarsaftale, lyder meldingen fra partiets forsvarsordfører. Fredag formiddag indbyder forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til forhandlinger.

 

»Jeg synes, at det er en lang liste, og jeg så gerne, den blev kortere. Det ligner jo en sønderjysk massakre, og det ser for voldsomt ud. Vi kan heller ikke leve med, at Bornholm skal lukkes. Så vi vil gerne reducere massakrens omfang,« siger Marie Krarup, der mener, at de kommende forhandlinger bliver »op ad bakke«, når Venstre og de Konservative gerne vil lukke kaserner.

Forsvarschef Peter Bartram blev i forbindelse med forsvarsforliget fra sidste år bedt om at vurdere, hvilke kaserner, der var militærfagligt belæg for at lukke. Onsdag pegede han så på Bülows Kaserne i Fredericia, Haderslev Kaserne, Sønderborg Kaserne, Almegårds Kaserne på Bornholm og enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne.

»Vi har hele tiden sagt, at vi godt vil være med til at gøre forsvaret bedre, og hvis det indbefatter, at vi skal lukke en kaserne, så vil vi selvfølgelig ikke modsætte os. Men vi er ikke interesseret i de her vilde nedskæringer, som Venstre og de Konservative har lagt op til.«

Forsvarsministeren har sagt, at der vil blive lukket kaserner uanset hvad, og Venstre og de Konservative er åbne over for at gøre det. Dansk Folkeparti er altså den mest skeptiske forligspartner, især fordi det »rammer et område hårdt, når man lukker en kaserne«, siger Marie Krarup.

»Men nu tager vi listen under armen og går ind til politiske forhandlinger om det.«

Aftalen om kasernelukninger forventes at falde på plads allerede i næste uge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu