Kasper Hvidt: Vi fik mental blokering

17. marts 2013 17:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kasper Hvidt: Vi fik mental blokering
Billede mangler

KIF Kolding København vil være et af Europas tophold, og på den baggrund tangerede det en skandale, at holdet på ‘hjemmebane’ i Forum Horsens løb ind i et overraskende nederlag i EHF Cup’ens puljespil til det ukrainske bundhold Motor Zaporozhye, der før søndagens kamp mod KIF havde tabt alle holdets fire kampe i gruppen.

Deriblandt det første opgør i Ukraine mod KIF med 24-21.

På en dag, hvor meget ikke fungerede for det danske mandskab, kunne Zaporoshye via en storspillende Sergei Burka og en række svage danske afslutninger i de afgørende minutter sikre holdets første sejr i gruppen med 27-25.

Nederlag slog dog ikke Kasper Hvidt ud. Og det var der gode grunde til.

– Der var mange ting, der gjorde udslaget, men at vi brænder fire oplagte i slutfasen var dyrt, konstaterede målmand Kasper Hvidt på DR 1.

Han måtte se Sergei Burka score hele 13 gange i en kamp, hvor KIF-forsvaret aldrig ramte topniveauet.

– Vi har ikke styr på Burka. Forsvaret spillede for dårligt over for ham, sagde Kasper Hvidt, der dog alligevel tog nederlaget med fatning.

– Kampen er så godt som betydningsløs, da det allerede på forhånd var afgjort, at de ville blive nummer fire. Så de point skal ikke bruges i det videre regnskab. Og så kan man godt få en mental blokering i sådan en kamp, sagde Hvidt.

Det er da også en kendsgerning, at KIF skal tabe den sidste gruppekamp ude mod slovakiske Tatran Presov med mere end 20 mål, hvis holdet skal miste sin andenplads i puljen. Og selv om EHF har indrettet turneringen således, at den dårligste to’er i de fire EHF Cup-puljer kan risikere slet ikke at gå videre, kommer resultatet mod Zaporozhye ikke til at betyde noget i det regnskab.

Når man skal finde den bedste toer, medregnes de fire bundhold i puljerne nemlig ikke, og derfor tæller ukrainerne ikke med i den beregning.

Derfor tog Kasper Hvidt søndagens nederlag i stiv arm i en tid, hvor der er mange kampe i både Europa og Håndboldliga, som tærer hårdt på ressourcerne. Eller som Kasper Hvidt formulerede det på DR 1.

– Det har været et komprimeret program, og skulle der være en kamp, hvor vi ikke var mentalt tilstede, så skulle det være den her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu