Kasper Schmeichel er årets spiller

28. februar 2020 15:20 | Af: Ritzau Fokus

For fjerde gange på fem år er Kasper Schmeichel af DBU blevet kåret som Årets Mandlige Fodboldspiller.

Kasper Schmeichel er årets spiller
Kasper Schmeichel var i 2019 en ekstremt vigtig spiller for både Leicester City og det danske landshold. (Arkivfoto) Foto: John Sibley/Scanpix

For folk, der har fulgt det danske landshold og Premier League i 2019, kommer det næppe som den store overraskelse, hvem Dansk Boldspil-Union (DBU) har kåret som Årets Mandlige Fodboldspiller for 2019.

Artiklen fortsætter under videoen

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel fra Leicester City modtog fredag hæderen for fjerde gang på fem år efter et år, hvor han på både klub- og landshold har været en stor profil.

De øvrige nominerede var Christian Eriksen (Tottenham, nu Inter), Thomas Delaney (Borussia Dortmund) og Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Det er fans, som har kunnet stemme om, hvem af de fire som skulle løbe med prisen.

Ikke første gang

33-årige Kasper Schmeichel fik også med prisen sidste år samt i 2015 og 2016, mens Christian Eriksen kilede sig foran og snuppede den i 2017.

Eriksen har også vundet den i 2011, 2013 og 2014.

Tidligere på året blev Kasper Schmeichel også kåret som årets spiller i 2019 af Spillerforeningen.

Blandt andet takket være mange store præstationer fra Schmeichel ligger Leicester i toppen af Premier League i denne sæson.

Vital spiller i EM-kval

Derudover var han en vital spiller for Danmark i kvalifikationen til EM 2020.

Ikke mindst hans pragtpræstation i Parken i 1-0-sejren over Schweiz sendte Åge Hareides tropper i retning af den EM-slutrunde, som blev cementeret med 1-1 i Irland i sidste kamp.

I hele 2019 spillede Danmark ti kampe, og det blev til fem sejre og fem uafgjorte.

Kasper Schmeichel står foreløbig noteret for 53 A-landskampe for Danmark siden debuten mod Makedonien (nu Nordmakedonien, red.) i 2013.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu