A-kasse vil slippe købe jobcentre ud

27. marts 2012 10:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
A-kasse vil slippe købe jobcentre ud
Billede mangler

Landets femtestørste a-kasse med 150.000 medlemmer, ASE, vil slippe for de kommunale jobcentre ved selv at overtage jobindsats og presse de langtidsledige økonomisk.

 
Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af et oplæg til en ny beskæftigelsesmodel, som ASE, en såkaldt fri a-kasse uden for LO-familien, står bag.
A-kasserne, der længe har ønsket at nedlægge de kommunale jobcentre, skal være den eneste aktør på området og måles udelukkende på, hvor effektive de er til at få ledige i job – og ikke, som det er i dag, på processen.
“Det mere interessant at måle, om de ledige kommer i beskæftigelse. Det må være det afgørende,” siger ASE-direktør Jesper Bøge til Jyllands-Posten.
Modellen lægger op til, at a-kasserne selv skal finansiere mellem fem og ti procent af dagpengeudbetalingen. Dermed får a-kasserne et økonomisk incitament til at skubbe folk ud på arbejdsmarkedet hurtigere.
“Opgaven er at sørge for at få udviklet vores medlemmers kompetencer eller alternativt finde det job, som de nu tilfældigvis kan få. Dagpengesystemet skal jo ikke sikre folk imod at komme i beskæftigelse. Det skal netop være et geværgreb,” siger Jesper Bøge til Jyllands-Posten.
ASE lægger op til en såkaldt degressiv udbetalingsmodel for de ledige, som simpelt hen skal have mindre udbetalt, jo længere de er på dagpenge.
Men det kalder Dennis Kristensen, formand for 170.000 medlemmer i FOA, for usympatisk.
“Ase vil lave arbejdsløshedsforsikringen om til en almindelig forretning. Tanken om at omdanne dagpenge til en pisk i form af et faldende beløb i ledighedsperioden er ustympatisk,” siger han til Jyllands-Posten.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ønsker ikke at forholde sig til rapporten fra ASE.
“Regeringen har som erklæret mål at undgå dobbelt-arbejde mellem a-kasser og jobcentre, når vi senere i år indleder trepartsforhandlingerne med arbejdsmarkedets parter,” siger hun til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu