ANNONCE

Kassekredit kontra forbrugslån: Hvad kan bedst betale sig?

15. juli 2018 08:03 | Af: Sponsoreret Artikel

De fleste har oplevet, at de har brug for en mindre sum penge sidst på måneden. Det kan være som følge af en uforudset regning, en økonomisk tung måned eller blot en privatøkonomi, der halter lidt.

Kassekredit kontra forbrugslån: Hvad kan bedst betale sig?
Arkivfoto.

I sådanne tilfælde finder de fleste typisk en løsning i forbrugslån. Faktum er dog, at det sjældent er den mest fordelagtige løsning, hvis du står i en sådan situation.

Ofte handler det om, at disse personer har begrænset indsigt i deres øvrige muligheder. Eksempelvis kan det typisk bedre betale sig at forhøre om muligheden for at etablere en afdragsordning.

Er det ikke en mulighed, så er en anden oplagt løsning, at få åbnet en kassekredit. Det kan du både gøre hos banken eller hos en onlinebaseret låneudbyder som denne.

Skal jeg åbne en kassekredit i banken eller andetsteds?

Er det muligt, så bør du åbne en kassekredit i banken. Det er en markant billigere løsning. Ofte forholder det sig dog således, at bankerne ikke er nær så velvillige til at låne penge ud til forbrugsmæssige betalinger o.lign.

Det betyder, at det kan være vanskeligt at blive godkendt til en kassekredit i banken – det er særligt aktuelt, hvis din økonomi halter lidt.

Der findes heldigvis andre muligheder. På det seneste er flere onlinebaserede låneudbydere begyndt at tilbyde deres kunder muligheden en kassekredit.

Det er relativt nyt, hvorfor det endnu ikke er en udbredt mulighed. Flere aktører tager det sig dog til sig, hvilket fremme konkurrencen og dermed også giver dig nogle mere attraktive vilkår samt priser.

Det er naturligvis som følge af ovenstående, at det giver bedre mening set ud fra et økonomisk synspunkt. Det er billigere for dig at låne penge på denne måned, mens du ofte også har mere favorable tilbagebetalingsvilkår.

Der fleste aktører tilbyder at betale af på lånet, når det passer ind i din økonomi. Det er ikke tilfældet med forbrugslån med faste afdrag.

Det medfører også, at du selv er herre over løbetiden på dit lån. Du kan derfor strække løbetiden til en tidshorisont, der synes at være mere realistisk set i forhold til din privatøkonomi og indkomst. Det er en klar fordel, hvis du f.eks. har til hensigt at åbne en kassekredit for at komme økonomisk oven vande igen – eksempelvis til betaling af store regninger.

Du skal fortsat vurderes kreditværdig

Der er mange online låneudbydere, der er risikovillig med hensyn til traditionelle forbrugslån. Det er dog ikke dem alle, der er helt så risikovillige i forhold til etablering af kassekreditter til personer, der ikke kan vurderes kreditværdige. Derfor er det vigtigt, at det understreges, at det er en forudsætning, hvis du ønsker at etablere en kassekredit hos en online aktør.

Kan du vurderes kreditværdig, men er du blot komme i en økonomisk kattepine, så er en kassekredit det mest ideelle valg for dig. Derfor er det naturligvis også værd at tage med i overvejelserne, hvis du har til hensigt at skulle låne en sum penge og samtidig har et ønske om, at gøre det på mest forsvarlig vis.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu