Fuldstændigt vanvittigt: Kassevogn brager forbi skole med 129 km/t

14. maj 2019 18:13 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En bilist kan nu se frem til noget af en straf. Men så er vedkommende da væk fra vejene i et stykke tid.

En kassevogn bragede mandag morgen forbi en skole. Med hele 129 kilometer i timen.

Nu kan føreren vinke farvel til sit kørekort.

Det skriver Sydøstjyllands Politi på sin Facebook-side.

Om personen, der havde den tung speederfod ikke selv har børn – eller ikke børn på Jeksendalskolen i Hørning – melder historien intet om.

Sikkert er det dog, at det var ved skolen på Jeksen Dalvej, hvor politiet mandag stod klar med måleapparaterne. Og de fik altså snuppet misdæderen.

På den vej må man køre 60 kilometer i timen, så overskridelsen er til at tage og føle på. Det bliver straffen også; den er som udgangspunkt en bøde på 6.000 kroner og en frakendelse af kørekortet.

I øvrigt blev det til 28 sager om hastighedsovertrædelse, heraf fem med klip.

Politiet ‘lover’ at blive ved med at måle.

Endnu flere sager

Mandag kunne samme politikreds fortælle om dens færdselsindsats i weekenden.

Det blev under overskriften: “Politivideobil fik næsten ondt i øjnene.”

I alt blev 79 personer sigtet for tilsammen 101 overtrædelser. Af disse vil der være tale om betinget frakendelse af kørekortet i 18 tilfælde og klip i kørekortet i 41 tilfælde.

Kontrollen var i weekenden fokuseret omkring kørsel på motorvej og landevej, men afdækkede et ret bredt spænd af færdselsforseelser.

Høj hastighed og tæt kørsel

De hyppigste overtrædelser var høj hastighed og for tæt kørsel. Men der blev også noteret sager vedrørende ulovlig overhaling, kørsel uden førerret, anvendelse af håndholdt mobiltelefon under kørsel, samt manglende registrering af køretøjer.

Det var primært førere af personbiler, der blev noteret for overtrædelserne, men også motorcyklister og traktorførere blev noteret.

“101 overtrædelser på to dage?! Efter sådan en weekend trænger videobilerne til at hvile ’øjnene’ – kør nu pænt derude!”, sluttede opslaget.

Sådan blev det altså ikke.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu