Katolsk biskop beklager sexsagerne på ny

8. juni 2012 17:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Katolsk biskop beklager sexsagerne på ny
Billede mangler

Ofrene for de sexkrænkelser, der gennem efterhånden mange år har fundet sted i den katolske kirke i Danmark, får nu igen en “beklagelse” med på vejen fra den katolske biskop, Czeslaw Kozon.
Det sker i kølvandet på en uvildig advokatrapport, som rummer en “klar og væsentlig kritik” af kirkeledelsens indsats, som på nogle punkter karakteriseres som “for langsommelig og passiv” i de mange sexsager.
– Rapportens beretning om sagerne berører mig stærkt, og jeg gentager min dybe beklagelse over for de ofre, der har været udsat for overgreb.
– Jeg håber, at den erkendelse, som vi har fået gennem advokatens undersøgelse, samt de tiltag, vi har iværksat, vil forebygge, at nogen i kirken fremover bliver ofre for seksuelle krænkelser, siger Kozon i en pressemeddelelse.
Advokat Lars Kjeldsen har i rapporten gransket sager omhandlende seksuelle krænkelser begået af præster og andre medarbejdere i den katolske kirke i Danmark samt kirkens behandling af henvendelser herom.
Advokaten har blandt andet haft til opgave at undersøge og beskrive samtlige henvendelser, der er blevet rettet til den katolske kirke i Danmark vedrørende seksuelle krænkelser af børn eller unge i løbet af perioden fra januar 1890 til 31. maj 2010.
Advokaten har skullet fremkomme med en vurdering af kirkens behandling af disse henvendelser, men han har ikke skullet fastslå, hvorvidt der i de konkrete sager er foregået noget ulovligt.
– Spørgsmål om skyld eller ikke skyld i forhold til straffeloven hører hjemme i retten, påpeger biskop Kozon.
Han beklager samtidig, at det på grund af forældelse i langt de fleste sager ikke har været muligt at opnå en endelig retlig afgørelse af skyldsspørgsmålet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu