KB-Hallen står til nedrivning

18. marts 2013 16:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KB-Hallen står til nedrivning
Billede mangler

Danmark ser ud til at blive et historisk sportsanlæg fattigere.

 

Det står klart, efter Kjøbenhavns Boldklub (KB) har anmodet Kulturstyrelsen om en nedrivning og affredning af KB-Hallen, der har 75 års jubilæum i april.

Anmodningen sker på baggrund af en undersøgelse fra ingeniørfirmaet COWI, der har konkluderet, at hallens tag og flere bærende betonkonstruktioner er så medtaget, at de ikke kan redde.

»Selv i bedste fald vil det i øvrigt være så omkostningstungt, at det ikke giver nogen mening,« oplyser COWI ifølge idrætsforeningens hjemmeside.

I september 2011 blev hallen udsat for en voldsom brand og brændte helt ud indvendig, og det er skaderne efter branden, som nu betyder, at COWI indstiller til, at KB-Hallen rives ned.

Kulturstyrelsen forbereder for tiden en præsentation af sagen for Det Særlige Bygningssyn, der er et rådgivende udvalg under kulturministeren og Kulturarvsstyrelsen.

Ifølge KBs hjemmeside er idrætsforeningen i løbende kontakt med Københavns Kommune, og det er håbet og forventningen, at der bygges »en ny KB-Hal i respekt for den gamle«.

Da hallen blev færdiggjort i 1938, var den Europas største, private sportsanlæg, og den blev indviet 22. april 1938 af kong Christian X.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu