ANNONCE

Kemikalieudslip: Saltsyre løbet ud

9. marts 2020 20:28 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

1000 liter saltsyre er formentlig løbet ud ved et kemikalieudslip.

Hovedstadens Beredskab er mandag aften til stede med en større bemanding på Bryggerhesten, der ligger på Carlsberg-området, fordi der er sket et kemikalieudslip.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Vagthavende operationschef ved beredskabet, Frederik Ryber, fortæller Newsbreak.dk, at udslippet formentlig er sket ved, at en truck har påkørt en tank med 1000 liter saltsyre.

– Det er sket indenfor i et afgrænset område, så vi fokuserer på at få begrænset udslippet, siger han. Størstedelen af de 1000 liter er dog efter sigende løbet ud, en del i kloakken, lyder det.

Heldigvis er der endnu ingen melding om, at nogle personer skal være kommet til skade, men det forventes dog, at alle tilstedeværende skal omkring et sygehus og tjekkes.

Kemidykkere er indsat, fordi saltsyre kan give kemisk lungebetændelse og i øvrigt er stærkt ætsende.

Selv om en del af saltsyren er løbet ud i kloakken, er der ikke fare for nogle mennesker. Det forventes, at gassen opløser sig selv, lyder det.

– Vi er selvfølgelig i kontakt med kloakvæsnet, og de siger indtil videre, at der ikke er nogen fare på færde, siger Ryber. Beredskabet er til stede med seks-syv køretøjer og 20 mand høj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu