Dansk fodboldspiller testet positiv for kokain

22. marts 2019 07:20 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Ken Ilsø, der spiller for fodboldholdet Adelaide United, undersøges af de australske antidopingmyndigheder.

Adelaide Uniteds danske angriber Ken Ilsø er fredag blevet suspenderet efter at være blevet testet positiv for kokain.

Det oplyser Australiens Fodboldforbund (FFA).

32-årige Ilsø afleverede en positiv prøve indeholdende stoffet benzoylecgonine i januar, men er først blevet suspenderet nu.

Kokain er på Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) liste over forbudte stoffer, og sagen bliver derfor efterforsket af de australske antidopingmyndigheder.

– Mens efterforskningen pågår, er Ken Ilsø Larsen udelukket fra at deltage i A-League og alle andre sportsgrene under Wada, oplyser FFA.

Ken Ilsø oplyser, at han “arbejder tæt sammen med PFA (spillernes fagforening red.) og “afventer resultaterne fra B-prøven”.

– Jeg kan ikke udtale mig yderligere, før resultaterne er kommet, siger han.

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om coke, eller kokain, som det ret beset bør kaldes, kan vi fortælle, at Videnskab.dk har talt med Claus Juul Løland, lektor og ph.d fra Institut for Neurovidenskab og Farmakologi ved Københavns Universitet, om kokain.

Han fortæller, at kokainmisbrug kan føre til alverdens ulykker, herunder underernæring, skizofrene tendenser samt forfølgelsesvanvid. Blandt de mere håndgribelige konsekvenser er der den, at de små glæder i livet holder op med at være glæder.

Hvor de fleste af os kan glæde sig over et stykke chokolade eller sex, vil en kokainmisbruger være kold over for den slags.

– Når man dyrker sex, bliver belønningscentret i hjernen stimuleret. Det udløser en masse dopamin, som føles dejligt for hjernen. Hvis man i forvejen har et højt niveau af dopamin i hjernen på grund af kokain, kan det have den effekt, at man ikke synes, at sex er fantastisk længere. I starten vil man kunne tage en smule kokain og så stadigvæk få noget ud af sex. Men hvis misbrugeren ikke tager kokain, vil personen ikke få særlig meget ud af sex, og derfor bliver kokain et nødvendigt onde, har Claus Juul Løland fortalt, ifølge Videnskab.dk.

Behandlingsformer

Ifølge hjemmesiden Unge og Rusmidler, der drives af Københavns Kommune, kan man læse, at psykiatriske afdelinger på danske sygehuse kan behandle de bivirkinger, der følger med et kokainmisbrug, og at en misbruger, om det så er kendte danskere på coke eller en tilfældig borger, herefter skal arbejde med at forebygge tilbagefald, så man ikke ender med at tage kokain igen.

Kilder: 

Ekstra BladetBerlingske BT – Se og HørFemina –  Avisen.dkEkstra BladetBTBT

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu