Kendt dansk debattør ombord på smadret færge: -Det var sgu voldsomt

20. oktober 2017 12:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Lisbeth Zornig var ombord på en færge fra Molslinjen, der på grund af vind stødte ind i kaj ved Sjællands Odde. -Voldsom oplevelse, siger hun til Newsbreak.dk.

En færge fra Molslinjen kom fredag middag ud af kurs, da den skulle lægge til kaj ved Sjællands Odde. Det endte i en særdeles voldsom oplevelse, hvor bilerne nærmest hoppede på bildækket. Det fortæller den kendte danske debattør Lisbeth Zornig, der var ombord på hurtigfærgen, til Newsbreak.dk.

– Det var sgu ret voldsomt. Biler på dækket blev kastet ind i hinanden, siger hun godt en halv time efter den voldsomme oplevelse. Bilerne fra færgen er siden blevet ledt ud af en sidesliske i færgen, fortæller Lisbeth Zornig.

Newsbreak.dk har flere gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack, men han fortæller til BT, at hurtigfærgen på 1400 ton er ramt ind i en stensætning ved kajen på Sjællands Odde. Færgen, der sejlede fra Aarhus, blev sendt ud af kurs på grund af vind.

Ramte flere gange

Ombord på færgen var de rejsende allerede beordret ned på bildækket og de fleste opholdt sig således i bilerne, da det gik galt. Ifølge Lisbeth Zornig ramte færdgen ind i kajen flere gange.

– Efter at have ramt første gang, snurrer færgen rundt, og så bliver vi slynget ind i kajen igen. Anden gang er klart mest voldsom, og det er her, bilerne lige som “hopper”, siger hun og påpeger, at hun så flere biler blive skubbet ind i hinanden.

Da først færgen har ramt første gang, forlader personer deres biler i jagten på information, der ifølge flere kilder har været en smule mangelfuld.

– Første gang tænker vi bare “kan de ikke finde ud af det?”, men anden gang er det ikke så sjovt mere, siger Zornig og tilføjer:

– Der går nok noget tid, inden jeg skal sejle med den igen.

Påvirker trafikken

Ifølge Molslinjen vil uheldet med færgen påvirke trafikken det meste af dagen – måske resten af weekenden. Den ildestedte færge er taget ud af drift.

– Det får indflydelse på trafik resten af dagen. Den første melding lød, at færgen ikke kommer til at sejle resten af dagen. Men lige nu er vi i gang med at undersøge, hvilke betydning det har for afgange både i dag og resten af weekenden, siger Jesper Maack til BT.dk.

Newsbreak.dk har desuden været i kontakt med en passager på den færge, der skulle ligge til kaj umiddelbart efter den nu ødelagte. Han fortæller, at de endnu (klokken 12.20, red.) sidder fanget ombord, da færgen ikke kan lægge til kaj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu