ANNONCE

Kendt dansk iværksætter død

20. januar 2020 20:14 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Grundlæggeren af Danmarks største optikerkæde, Louis Nielsen, er mandag morgen den 20. januar afgået ved døden.

Et skarpt syn og fængende reklamer er en af de ting, som vi kender optikerkæden Louis Nielsen for. Men nu har kæden måtte lide et tab, da stifteren af kæden er død. Louis Nielsen blev 75 år.

Artiklen fortsætter under videoen.

Den landskendte iværksætter og optiker døde i sit hjem og efterlader sig hustru, børn og børnebørn.

Louis Nielsen er født i Kærby og opvokset på Vestre Allé. Efter at have aftjent sin værnepligt kom han i 1964 i lære som optiker hos A. Lyhne i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

I sin tid startede Louis Nielsen en optikerbutik i Aalborg helt tilbage i 1978. Men først mange år senere ville vise sig at være den første i hvad, der nu er blevet til Danmarks største optikerkæde.

Skabte sit eget

Tilbage i 1994 brød Louis Nielsen ud af Dansk Optikerforening – og her blev grundlaget for en kæde altså skabt.

I 2005 blev kæden overtaget af verdens største familieejede optikerkoncern; nemlig engelske Specsavers. I direkte forbindelse med salget af sin optikerkæde trak Louis Nielsen sig helt ud af koncernen, og har efterfølgende tilbragt sit otium med base ved hjemmet i Nordjylland, oplyser Louis Nielsen i en pressemeddelelse.

– Vi er alle sammen berørte af nyheden om Louis’ bortgang. Selvom han ikke har været en del af vores virksomhed i de seneste år, har hans navn og personlighed altid været en stærk del af vores fantastiske kultur, og mange nuværende ansatte i virksomheden har kendt Louis personligt, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Lige til det sidste var han meget interesseret i, hvordan det gik med hans livsværk, og jeg har haft kontakt med ham i alle årene. Jeg ved, at han var stolt over det, hans virksomhed udviklede sig til efter frasalget i 2005. Det er et tab, han var indbegrebet af en éner og en ægte iværksætter af den gamle skole, siger administrerende direktør i Louis Nielsen A/S, Mads Nygaard, der selv har været i virksomheden i mere end 30 år og blandt andet var Louis Nielsens allerførste optikerelev.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu