Kendt dansk sanger er død: Blev 74 år gammel

13. december 2018 19:35 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

I mere end 40 år stod Jens Bjørn-Hansen på en scene og viste prøver på sit musikalske talent, men nu er han død.

Kendt dansk sanger er død: Blev 74 år gammel
Det er måske sådan her, at du husker de gæve gutter fra De Gyldne Løver. KLIK VIDERE og se billedet fra deres jubilæumskoncert. Foto: Scanpix

Hvis man skriver, siger eller hører navnet De Gyldne Løver, så er det måske ikke lige hos alle, at det vækker genklang fra første fløjt. Men nævner man sange som ‘Jeg er ikke som de andre’ og ‘Hjemmebrænderiet’, så kan det være, at benet begynder i takt at køre op og ned, mens du nynner melodien.

Den populære folkemusik gruppe De Gyldne Løver er nu et medlem fattigere. Det er nemlig kommet frem, at Jens Bjørn-Hansen, der sang, spillede banjo og mandolin er afgået ved døden. Han var med til at starte det musikalske eventyr helt tilbage i 1967, inden han døde på plejehjem i Nørresundby i en alder af 74 år.

Gruppen startede som en trio, der gik under navnet Golden Lion Folk Group – og her forsøgte de sig med irsk folkemusik på værtshuset Den Gyldne Løve.

Skæbnen ville det skulle være dansk

Og som du rigtig nok har gættet, så inspirerede navnet på værtshuset til et navneskift, men det var en helt særlig person, der fik trioen til at skifte fra engelsk til dansk. Gustav Winckler mente, at de skulle synge de irske sange på dansk – men det krævede nu altså et dansk navn.

Og det var herfra at karrieren tog fart – og i 2007 modtog bandet Folkemusikprisen på Skagen Festivalen for i 40 år at have beriget med underfundige toner og god musik.

Men i 2011 var det hele slut – der blev optrådt for sidste gang. Koncerten stod i Skagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu