Kendt forfatter død i tragisk drukneulykke

20. marts 2017 09:56 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Paul Blak døde tirsdag i en tragisk drukneulykke.

Newsbreak.dk kunne tirsdag fortælle, at redningsmandskab var sat ind i en større eftersøgning, efter en tom jolle var drevet i land ved Knebel Vig.

Onsdag morgen var det så bekræftet, at jollens ejer, en 72-årig mand, var fundet død.

Den 72-årige mand har senere vist sig at være den kendte forfatter Poul Blak, der nok mest er kendt for sin portrætbog om Aarhus-musikeren Flemming Bamse Jørgensen.

En bog, der efter musikerens død, blev omdrejningspunktet i en strid mellem forfatteren og Bamses enke, Käte, omkring overskuddets fordeling.

Poul Blak vandt sagen og bogen lå en overgang på andenpladsen på hitlisten over biografier.

Hvis jeg dør i morgen

Hans kollega fra tiden på Morgenavisen Jyllands-Posten, Lisette Arent Schausen, fortæller på Facebook, at hun havde talt med Poul Blak for få dage siden. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

– Vi talte blandt andet om at blive ældre og om døden. Lige nu synes hans ord at have en helt anden vægt, end da de kom til udtryk. Han sagde bl.a.: “Hvis jeg dør i morgen, er det helt i orden med mig, men sådan har jeg ikke altid haft det. Da jeg var ung, frygtede jeg døden, fordi jeg var bange for ikke at nå at udfolde mit potentiale. I dag er jeg ikke bange for døden, for jeg er lykkedes.

Gardinsælger og journalist

Aarhus Stiftstidende skriver, at Poul Blak solgte gardiner i Magasin, da han besluttede sig for at blive journalist. Han var 20 år og kom i lære på Aarhuus Stiftstidende i Kannikegade. Her skrev han især om kultur, musik og film. I 1985 kom han til Morgenavisen Jyllands-Posten som naturmedarbejder og interviewer.

Som forfatter nåede han at skrive i alt 19 bøger.

I galleriet over artiklen kan du se andre kendte, vi allerede har mistet i 2017.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu