Kendt komiker og aktivist er død

20. august 2017 09:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Den berømte far til ti børn havde sin helt egen stjerne på Hollywoods "Walk of Fame".

Natten til søndag er den kendte amerikanske komiker og borgerrettigheds-aktivist, Dick Gregory, død. Det bekræfter hans familie i en udtalelse, der bliver bragt i flere udenlandske medier, herunder BBC.

Det bekræfter hans familie i en udtalelse, skriver flere medier – blandt andet BBC.

Den 84-årige Dick Gregory sov ind på et sygehus i Washington DC. Her var han indlagt for at modtage behandling for en sygdom, som indtil videre ikke er blevet beskrevet nærmere.

Fredag skrev Dick Gregorys søn ellers på Instagram:

“Min far er fortsat indlagt med en alvorlig, men stabil sygdomstilstand. Hans prognose er god, og han burde blive udskrevet indenfor de næste par dage. Efter at han fik det dårligt onsdag den 9. august, blev han taget til hospitalet. Han blev undersøgt, behandlet og udskrevet. Efter der ikke skete store forbedringer, tog vi ham tilbage til hospitalet lørdag den 12. august, hvor han blev undersøgt og indlagt.”

Men søndag morgen var det desværre en helt anden melding, der kom:

“Det er med stor sorg, at Gregory-familien kan bekræfte, at deres far, komikerlegenden og borgerrettighedsaktivisten Dick Gregory, har forladt denne verden i aften i Washington DC. Familien takker for den store støtte og kærlighed og beder folk respekterer deres privatliv, mens de sørger i denne svære tid.”

Gjorde grin med racisme

Dick Gregory fik i februar 2015 sin helt egen stjerne på den legendariske “Walk of Fame” i Hollywood. Han blev kendt for at gøre grin med racisme i sine stand-up-shows – og optrådte som én af de første sorte stand-up’ere foran et hvidt publikum.

Ifølge BBC var en af hans berømte sætninger fra et show denne:

»Raceadskillelse er ikke kun dårligt. Har du nogensinde hørt om en busulykke, hvor folkene der sidder bagerst i bussen er kommet til skade?«

Han efterlader sig sin hustru – Lillian – og ti børn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu