ANNONCE

Kendt McDonald’s-restaurant lukker

9. november 2020 12:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Skiltene har afsløret den nye lokation noget tid.

Kendt McDonald's-restaurant lukker
McDonald's på Store Torv i Aarhus lukker. Foto: Scanpix

Mangt en natsulten aarhusianer har gennem årene fået stillet sulten, der gerne melder sig, når en bytur lakker mod enden, hos McDonald’s-restauranten på Store Torv midt i Aarhus. Med udgangen af november er det slut.

Til Aarhus Stiftstidende fortæller Jackie Høst, der driver fem ud af syv af kædens afdelinger omkring Aarhus, at restauranten på Store Torv lukker efter 25 år på samme placering. Høst fik ejerskab over den populære fast food-butik i 2016.

Heldigvis er der reelt tale om en flytning, og det vil for de, der færdes i midtbyen, ikke komme som den store overraskelse, at McDonald’s åbner på Telefontorvet i stedet. Ifølge Høst har det længe været planen, at Store Torv skulle fattes en “Gylden Måge”.

– Vi har i de senere år været på udkig efter større lokaler. Det har været lidt svært at finde den helt rigtige placering downtown. Men nu er det lykkedes. Telefontorvet ligger i midten af alle de trafikstrømme, så placeringen kan faktisk ikke være bedre for os. Desuden er det et område, der er mere mainstream end Store Torv, siger han til Stiften.dk.

I noget tid har der været skiltet i butikslokalerne, der tidligere har huset både Sport24 og Elgiganten. Selv opdagede jeg det 26. oktober. På Telefontorvet er planen, at restauranten skal genåbne allerede den 3. december.

Historisk

Med McDonald’s farvel til Store Torv er det legendariske butikslokaler, der således bliver ledige. Bygningen har tidligere lagt adresse til Aarhus’ ældste biograf Kosmorama, der slog dørene op med filmen “Røvere overfalder og plyndrer et tog i Mexico” 15. april 1905.

Det var dog først i 1912, at Kosmorama flyttede til Store Torv 11 efter flere års trængsel på hjørnet af Guldsmedgade og Klostergade. Med 325 pladser var det med ekstra komfort og særlig grandios fremtoning.

I 1954 blev bygningen revet ned, og der blev opført ny biograf på samme sted – denne gang endnu større. I 1985 lukkede Kosmorama – på sin 80 års fødselsdag. 10 år senere rykkede McDonald’s ind.

Nu er det så ud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu