ANNONCE

Kendt popsanger pludselig død

23. april 2021 12:09 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Den ikoniske forsanger for Bay City Rollers er afgået ved døden

Kendt popsanger pludselig død
City Bay Rollers er her samlet til en antirygekampagne i 1975. Bagerst i billedet er Les McKeown. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

I en alder af blot 65 år er den forsangeren i det skotske popband Bay City Rollers afgået ved døden. Det skriver Les McKeowns familie på Facebook. Familien forklarer, at han døde pludseligt i sit hjem

Det er dog ikke kommet frem, hvordan popstjernen mistede livet, men familien beder om ro og privatliv.

– Det er med dyb tristhed, at vi kan fortælle, at vores elskede ægtemand og far, Leslie Richard McKeown, er død, skriver konen Keiko og sønnen Jubei McKeown på i Facebookopslaget. Han døde den 20. april.

Bay City Rollers havde sin storhedstid i midten af 1970’erne, hvor de skabte megahits som Shang-A-Lang, Bye Bye Baby og Give a Little Love. I 1974 strøg de til tops på den amerikanske hitliste og de blev sammenlignet med Beatles, som ti år tidligere havde oplevet en lignende raketfart til toppen af hitlisten, skriver New York Post.

International succes

Det var ikke kun i Storbritannien og USA, bandet fik succes. Samlet set solgte City Bay Rollers 120 millioner albums over hele verden. Der er dog ikke mange fra bandet tilbage til at huske storhedstiden. Sidste år døde bassist Ian Mitchell, og i 2018 døde Alan Longmuir i en alder af 70 år.

– Jeg tror, vi var et frisk pust i 70’erne. Vores musik var ikke kompliceret – selvom det er fantastisk, hvor mange der plejede at komme til vores koncerter som teenagere, der stadig kommer tilbage med deres døtre efter alle disse år. Og de synger vores sange sammen, sagde Les McKeown til The Press and Journal i 2016.

Han forlod bandet i 1978, men han vendte dog tilbage på en nostalgisk tour med sine gamle bandmedlemmer i 2015. De senere optrædener har dog været med Ian Thomson som forsanger.

Les McKeown forlod dog ikke musikken, og fra 1979 og frem til 2016 udgav han ni soloalbums, som dog ikke nåede den samme popularitet, som hans udgivelser med City Bay Rollers.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu