ANNONCE

Kendt skuespiller risikerer fængsel

13. maj 2019 22:45 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Felicity Huffman har erklæret sig skyldig. I september får hun dommen.

Den verdenskendte skuespiller Felicity Huffman, kendt fra hit-serien ‘Desperate Houseviwes’, har netop erklæret sig skyldig i bestikkelse.

Det kan betyde fire måneder bag tremmer.

Det skriver det amerikanske medie TMZ.

Ifølge TMZ var det en tårevædet Felicity Huffman, der er gift med skuespilleren William H. Macy, der i retten altså erkendte sig skyldig i bestikkelse.

Hun fortalte også, at hendes datter igennem hele sit liv har lidt af indlæringsvanskeligheder.

Anklageren sagde i retten, hun bliver behandlet nådig, da man fra den side også kunne være gået efter en hvidvask-anklage.

Huffman har kendt sig skyldig i at have betalt 15.000 dollar, svarende til knap 100.000 kroner, for at forbedre sin datters SAT-eksamen. SAT-prøven er obligatorisk for at kunne blive optaget på et universitet i USA.

Flere kendisser sigtet

Blandt andre sigtede er skuespillerinden Lori Loughlin. Hun erklærer sig dog – modsat huffman – sig ikke skyldig i anklager om hvidvask af penge.

Loughlin og hendes mand er sigtet for at have betalt en halv million dollar for at få deres døtre ind på University of Southern California i 2016 og 2017. Det svarer til cirka 3,3 millioner kroner. Pengene blev indbetalt til en falsk velgørenhedsfond, skriver tv-stationen CNN.

Dækhistorien var, at døtrene skulle ind på roholdet, selv om de aldrig før havde roet. For at underbygge løgnen sendte forældrene et billede af den ene datter i en romaskine i et træningscenter.

Anklager Andrew Lelling har kaldt sagen for den største skandale om skoleoptag, justitsministeriet i USA nogensinde har set.

‘Hjulpet’ 761 elever

I centrum står William “Rick” Singer, der har styret de lyssky aktiviteter. Han påstår, at han har hjulpet 761 elever ind.

Fusken foregik blandt andet ved, at han – på vegne af forældre – bestak personer, der står for optagelsesprøver, til at give udvalgte ansøgere fordele eller endda lade andre deltage i deres sted.

I andre tilfælde har vejen ind været via universiteternes sportstrænere, som mod betaling har givet de velhavendes børn adgang som talentfulde idrætsudøvere. I andre sager har forældre givet mellem 200.000 og 6,5 millioner dollar for at sikre pladser.

Fusken har angiveligt stået på siden 2011. Ingen studerende er sigtet, og de var ofte ikke klar over korruptionen, oplyser myndighederne.

Udover de fire måneders fængsel håber anklageren også på, hun bliver dømt til at betale en bøde på 20.000 dollar.

Dommen bliver afsagt i september.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu