ANNONCE

Afslører: Kendte til flere sager

13. oktober 2020 04:16 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sofie Carsten Nielsen blev som næstformand bekendt med sag med partifælle Katrine Robsøe og politisk leder.

De Radikales nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har siden 17. september vidst, at hendes partifælle Katrine Robsøe, der sidder i Folketinget, har følt sig krænket af Morten Østergaard.

Han var indtil onsdag leder af partiet.

Det skriver Sofie Carsten Nielsen i et opslag på Facebook mandag aften.

– Jeg har ikke talt om sagen offentligt af hensyn til Katrine (Robsøe, red.), som var meget berørt af det hele og ikke ønskede at skulle være en del af nogen som helst debat om dette, skriver hun.

Meldingen kommer, samme aften som Katrine Robsøe selv skriver på Facebook, at hun er én af de tre unavngivne kvinder, som Morten Østergaard fredag meddelte, at han har krænket.

Det skete ifølge Katrine Robsøe, da hun var studentermedhjælper i partiet i 2015.

Opsøgte Sofie Carsten Nielsen

Katrine Robsøe skriver ikke, hvordan hun præcist har oplevet at blive krænket. Men i en intern redegørelse mandag fremgår det, at Morten Østergaard skal have givet hende “uønsket seksuel opmærksomhed” i form af “upassende berøring”.

Sofie Carsten Nielsen var indtil onsdag næstformand i Radikale Venstre og var således en del af partiets ledelse. Det var i den funktion, at Katrine Robsøe valgte at opsøge hende.

Morten Østergaard trådte onsdag tilbage, efter at det i folketingsgruppen kom frem, at han i en periode havde hemmeligholdt, at han stod bag en uønsket berøring på partifælle Lotte Rods lår for ti år siden.

Samme dag overtog Sofie Carsten Nielsen rollen som politisk leder.

På et kort pressemøde to dage efter blev hun spurgt, om hun havde hørt, om der var andre sager forbundet med Morten Østergaard.

-Kendte ikke til sagerne

Hun svarede, at hun netop var blevet gjort opmærksom på Morten Østergaards opslag på Facebook.

– Jeg er lige blevet bekendt med det her opslag, og jeg blev så i eftermiddag bekendt med, at der er en personalesag, hvor Morten Østergaard også er krænkeren, svarede hun.

En journalist spurgte: Har du i forløbet spurgt Morten Østergaard, om der er mere end det med Lotte (Rod, red.)?

– Det er jeg nødt til at sige, at det har jeg. Og jeg har ikke hørt om de her sager før, svarede hun.

Først efter pressemødet fortæller Katrine Robsøe den nyvalgte politiske leder, at hendes sag netop var en af de tre, som Morten Østergaard beskrev på Facebook. Det skriver de begge mandag.

I galleriet ovenfor kan du få det fulde overblik over krisen hos De Radikale.

Fakta

De Radikales partistruktur

* Landsformand: Svend Thorhauge.

Ifølge partiets vedtægter skal en landsformand og en landsnæstformand vælges på partiets landsmøde. Ingen af dem må være medlemmer af eller kandidater til Folketinget eller EU-Parlamentet.

Lige sådan er intet medlem af regeringen, Folketinget eller EU-Parlamentet valgbar til partiets hovedbestyrelse.

At være landsformand i Radikale Venstre er i en organisatorisk funktion.

* Politisk leder: Sofie Carsten Nielsen.

Partiets politiske leder vælges af partiets gruppe i Folketinget. Her er der for nuværende 16 medlemmer. Den politiske leder er den person, der står for at tegne den politiske retning i partiet.

Sofie Carsten Nielsen oplyser onsdag aften, at hun har fået posten ved et kampvalg mod et andet af folketingsgruppens medlemmer Martin Lidegaard med stemmerne 12-4.

Kilder: Radikale Venstres hjemmeside og doorstep med Sofie Carsten Nielsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu