ANNONCE

Kennel Klub vil ikke længere optage disse hunde

24. maj 2020 08:25 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Argumentet er, at dyrene lider.

Kennel Klub vil ikke længere optage disse hunde
Beslutningen er truffet for at beskytte dyrene. Foto: Scanpix/Yana Paskova

I Holland er listen over hunde, hundeejere kan få registreret hos Hollandsk Kennel Klub, blevet kortere.

Daily Mail skriver, at en række dyr ikke længere kan blive en del af klubben, herunder engelsk og fransk bulldog, mops og boston terrier.

Listen over hunde har alle det til fælles, at de har flade næser. Ifølge Den Danske Dyrlægeforening grupperer man dyrene som “brachycephale hunde,” og foreningen skriver, at en hund med en flad næse er populær blandt mennesker, blandt andet fordi den laver sjove snorkelyde.

Problemet er, at de sjove lyde er et udtryk for, at dyret har svært ved at få vejret, og derfor har man i Holland lavet nye love, der skal sikre, at dyr som engelsk bulldog ikke bliver avlet på Hollandsk jord.

Undergrundsavl

Reglerne skal sikre, at det kun er sunde dyr, der bliver brugt til avl, og ifølge Den Danske Dyrlægeforening skal dyreforældrene have længst mulige snuder og mest åbne næsebor for at sikre, at deres hvalpe ikke får problemer med at få vejret sidenhen.

Malcolm Presland, der er formand for et råd der repræsenterer en række bulldogforeninger i England, fortæller til Daily Mail, at man blandt mennesker gennem årene har været klar over, hvad der får dyrene til at lide, og at man har gjort en del for at give hundene bedre levevilkår.

– Du kunne høre en bulldog snorke ved et hundeshow for 20 år siden. Det kan du ikke i dag grundet nye standarder, siger Malcolm Presland til Daily Mail.

Hos rådet frygter man, at den hollandske tilgang, hvor man stiller særlige krav til, hvilke hunde der må få hvalpe, kan føre til, at hunde med flade næser fortsat bliver avlet i det skjulte.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu