Kenyansk premierminister vil ikke anerkende valgresultat

9. marts 2013 07:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kenyansk premierminister vil ikke anerkende valgresultat
Billede mangler

KENYA: Det foreløbige valgresultat i Kenya viser en snæver sejr til Uhuru Kenyatta over premierminister Raila Odinga med 50,03 procent af de afgivne stemmer. Premierminister Raila Odinga vil imidlertid ikke godkende resultatet, skriver Reuters.

 

Ifølge Odingas lejr har optællingen af stemmerne været stærkt behæftet med fejl, og man har tidligere i forløbet opfordret til, at valget burde have været stoppet. Hvis der ikke bliver omvalg, kan det meget vel resultere i et juridisk slagsmål mellem parterne.

»Han (Raila Odinga red.) vil ikke anerkende valgresultatet. Hvis Uhuru Kenyatta bliver annonceret som nyvalgt præsident, vil han bringe sagen for domstolene med det samme,« siger Salim Lone, en af Odingas rådgivere, til Reuters.

Ifølge valgkommissionen har Kenyatta sikret sig godt 6,17 millioner af de i alt godt 12,33 millioner afgivne stemmer. Valgresultatet har givet Odinga 43,3 procent af stemmerne.

En kandidat skal have mere end 50 procent af stemmerne for at vinde i første runde.

Den 51-årige Uhuru Kenyatta, søn af Kenyas første præsident, Jomo Kenyatta, skulle være mødt op ved den internationale straffedomstol i Haag, hvor han er anklaget for forbrydelser mod menneskeheden, på dagen for en eventuel anden valgrunde, 11. april, hvis ikke det lykkedes at finde en vinder i første omgang. Torsdag valgte domstolen imidlertid at udskyde tidspunktet for, hvornår han skal fremstilles for retten.

I 2007 resulterede et valgresultat i landet i en blodig stammekonflikt, hvor 1.200 mennesker blev dræbt. Resultaterne for valget skal bekræftes af valgkommissionen senere lørdag.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu