Kenyansk valgresultat forventes lørdag morgen

8. marts 2013 22:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kenyansk valgresultat forventes lørdag morgen
Billede mangler

KENYA: De kenyanske vælgere har efter mandagens præsidentvalg måtte væbne sig med tålmodighed, men nu ser det omsider ud til, at et valgresultat er på trapperne.

 

Således oplyser Kenyas valgkommission ifølge Reuters, at et valgresultat forventes offentliggjort klokken 11 lørdag formiddag, hvilket vil sige klokken 9 lørdag morgen dansk tid.

Et nedbrud i valgoptællingens nye dyre elektroniske computersystem har forsinket indsamlingen af resultater fra valgdistrikterne ude i landet, og derfor har kenyanerne foreløbigt måtte nøjes med at få diverse delresultater. Her viser de seneste, at den nuværende premierminister Raila Odinga haler ind på sin rival, Uhuru Kenyatta.

Ifølge de seneste optællinger ligger Kenyatta til at få 49,7 procent af stemmerne, mens Odinga er steget til 44 procent.

En kandidat skal have mere end 50 procent af stemmerne for at vinde i første runde. Lykkes det ikke, skal en ny runde afvikles 11. april.

Ifølge kenyansk valglov skal stemmerne senest være optalt mandag.

Uhuru Kenyatta skulle i øvrigt være mødt ved den internationale straffedomstol i Haag, hvor han er anklaget for forbrydelser mod menneskeheden, på dagen for en anden valgrunde.

Torsdag valgte domstolen imidlertid at udskyde tidspunktet for, hvornår han skal fremstilles for retten.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu