Kenyas præsident vil have straffesag aflyst Sag mod medanklaget droppet og nu vil præsidentens advokater have, at det samme skal gælde for Uhuru Kenyatta.

18. marts 2013 12:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kenyas præsident vil have straffesag aflyst
Sag mod medanklaget droppet og nu vil præsidentens advokater have, at det samme skal gælde for Uhuru Kenyatta.
Billede mangler

KENYA: Advokater for Kenyas nyvalgte præsident, Uhuru Kenyata taler nu for, at Den Internationale Straffedomstol i Haag dropper anklagerne mod præsidenten for forbrydelser mod menneskeheden.

Dommerne i retten mødes senere i dag samles til et formøde forud for selve retssagen, der er planlagt til at starte i juli.

Advokaterne argumenterer med, at sagen mod en tidligere embedsmand, Francis Muthaura, der har været tiltalt for samme anklagepunkter som Uhuru Kenyatta, for nylig blev droppet.

»Sammenbruddet i sagen mod Muthaura har en afgørende indvirkning på bæredygtigheden af anklagemyndighedens sag mod Kenyatta,« siger en anonym kilde til Reuters.

Uhuru Kenyatta er tiltalt for at have haft en aktiv rolle i de blodige begivenheder efter præsidentvalget i 2007, hvor op mod 1.200 mistede livet under optøjer, som drev op mod den halv million mennesker på flugt.

Årsagen til, at sagen mod Francis Muthaura blev droppet, var, at et hovedvidne trak sit vidneudsagn tilbage.

Derfor må det samme gælde for Kenyatta, mener hans advokater.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu