Kerry afviser »endeløse« atomforhandlinger med Iran

9. april 2013 14:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kerry afviser »endeløse« atomforhandlinger med Iran
Billede mangler

IRAN: I forbindelse med et tre dage langt møde mellem USAs udenrigsminister, John Kerry, og Israels premierminister, Benyamin Netanyahu, hvor fredsprocessen mellem Israel og Palæstina skal diskuteres, fik Irans intensivering af uranberigelse også et ord med på vejen af Kerry. Udenrigsministeren understreger, at Iran ikke vil få lov til at melde sig ud af forhandlingerne om dets atomprogram, skriver The Jerusalem Post.

 

»USA har gjort det helt klart, at vi ikke alene står side om side med Israel i den her sag, men med hele det internationale samfund. Vi er åbne for forhandlinger med Iran, men der er ikke tale om endeløs forhandling,« sagde John Kerry til de fremmødte journalister ifølge The Jerusalem Post.

»Iran kan ikke og vil ikke få atomvåben,« tilføjede han.

Israels Netanyahu, som længe har ønsket en hårdere kurs mod Iran fra USAs side, supplerede den amerikanske udenrigsminister og fastslog, at »Iran ikke skal have mulighed for at fortsætte sit atomvåbenprogram«.

»Vi kan ikke tillade det, når hele det internationale samfund er imod det. Jeg tror, alle forstår, at Iran bruger forhandlingerne til at vinde tid, så de kan forbedre og udvikle deres program,« lød det fra Benyamin Netanyahu ifølge avisen.

Ifølge AFP oplyste iransk stats-TV tirsdag, at Iran har åbnet en ny facilitet, hvor der skal beriges uran, samt begyndt at udvinde uran i to nye miner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu