ANNONCE

Kidnappet dreng fundet – 18 år senere

24. juli 2019 12:34 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Udviklingen af teknologien var kilden til at finde Yu Weifeng, der blev kidnappet for 18 år siden.

Kidnappet dreng fundet - 18 år senere
En kinesisk dreng blev kidnappet, da han var tre år. 18 år senere bliver han fundet. Foto: Colourbox

I maj 2001 blev den dengang tre årige kinesiske dreng Yu Wifeng kidnappet, da han legede ude foran en byggeplads, som hans far var værkfører på. Siden har hans forældre ledt i flere byer i håb om at finde deres søn.

Men det var først 18 år efter kidnapningen, at der for alvor var bid. Det skriver New Zealand Herald.

FaceApp hjælper

I den seneste tid har Apples FaceApp fået mange kommentarer med på vejen. Én lignende app ved navn Al har vist sig at være et brugbart redskab i sager om kidnapning.

Det var nemlig med den app, at det kinesiske politi kunne forudsige, hvordan Yu Weifeng kunne se ud 18 år efter han blev kidnappet.

I to måneder blev 100 kandidater sorteret ind til man til sidst fandt et match på en 21-årig studerende i byen Guangzhou.

DNA bekræftede

Da politiet tog kontakt til den 21-årige, var han overbevist om, at det ikke var ham, der var tale om. Han var aldrig blevet kidnappet.

Men DNA-prøver kunne bekræfte, at han i den grad var barn af sine to forældre.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Politiet er overbevist om, at det er udviklingen i teknologien, der har givet dem meget bedre arbejdsbetingelser i en sag som denne.

De forsøgte at finde frem til, hvem Yu Weifengs kidnapper var, men på overvågningsvideoen fra 2001 var det for svært for politiet at bedømme.

Grædefærdige forældre

Forældrene Yu Xingquan og Rong Muhuan var naturligvis ekstremt lykkelige over, at de igen kunne se deres søn. Og ved genforeningen trillede tårerne ned af kinderne på de to.

Yu Weifeng har boet hos en plejefamilie, og den plejefamilie er hans biologiske forældre klar til at byde velkommen i deres familie.

Håb for andre

Ovenpå de gode resultater kinesisk politi har fået ved at bruge FaceApp-teknologien, er der nu håb for mange andre sager om kidnapning.

Særligt falder verdens øjne på Madeleine McCann-sagen.

Hun forsvandt fra et ferieområde i Praia da Luz i Portugal i 2007, da hun var tre år gammel. Siden da er det blevet en af de mest omtalte sager om kidnapning nogensinde.

Der er gjort mange fund i sagen, men der er endnu ikke noget klart spor, der indikerer, hvad der er sket med Madeleine McCann.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu