KIF bestod manddomsprøven

24. februar 2013 16:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KIF bestod manddomsprøven
Billede mangler

Hvis man i herrehåndbold vil tage temperaturen på sin egen spillemæssige styrke, findes der næppe noget bedre ‘termometer’ til den måling end en kamp mod det førende hold i verdens bedste turnering, den tyske Bundesliga.

Det hold er lige nu Rhein-Neckar Löwen, der trods massiv afgang af stjerner før denne sæson og flere skader indtil nu har formået at holde klassemandskaber som HSV Hamburg, Flensburg-Handewitt, Füchse Berlin og ikke mindst Champions League-vinderne THW Kiel bag sig i tabellen.

I en velproppet Brøndby Hallen fik hjemmeholdet KIF Kolding København da også al den modstand, holdet kunne drømme om af det tyske tophold i de to holds indbyrdes gruppekamp i EHF Cup.

I en yderst intens og medrivende håndboldkamp, der havde højt internationalt niveau, udkæmpede KIF og Rhein-Neckar Löwen en drabelig duel om førstepladsen i puljen, hvorfra de to bedste går videre til kvartfinalerne i EHF Cup.

KIF-træner Peter Bredsdorff-Larsen gav comeback til Lars Krogh Jeppesen i forsvaret fra start, da KIF ud over Joachim Boldsen også måtte se bort fra Frederik Børm, der har pådraget sig en fingerskade og skal opereres.

Det gav i begyndelsen KIF nogle defensive problemer netop omkring Lars Krogh Jeppesen, der dækkede i midtforsvar med Lars Jørgensen, og det første kvarter haltede KIF en smule efter tyskerne. Også fordi de tyske løvers danske målmand Niklas Landin viste høj klase i målet.

Han blev dog kvalificeret udfordret af Kasper Hvidt i KIF-målet, der havde sin store andel i, at hjemmeholdet kunne holde trit med det tyske hold, der startede uhyre stærkt.

Efterhånden som KIF fik balanceret defensiven, tilkæmpede holdet sig også et overtag, der gav sig udslag i en fortjent 13-11 føring ved pausen.

I anden halvleg faldt Niklas Landins niveau en smule, og han blev erstattet af Goran Stojanovic, mens en spiller som Lasse Boesen pludselig dukkede dukkede op og tog ansvar i angrebet. Alligevel var kampen helt lige frem til slutfasen.

Her havde KIF Kolding dog lige den lille medvind – måske fra den forrygende opbakning fra 4749 medlevende tilskuere – til at trække det længste strå med 25-23 i det, der på forhånd var blevet udråbt som holdets internationale manddomsprøve.

KIF Kolding København bestod med glans.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu