KIF genvandt mesterskabet

1. juni 2015 04:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KIF genvandt mesterskabet
Kasper Hvidt, KIF Kolding København. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix.

Der er KIF Kolding København, og så er der alle de andre.

Det må være konklusionen efter DM-finalen i håndbold for mænd, selvom fusionsklubben i Brøndby Hallen tabte med Skjern med 20-21. Samlet vandt KIF Kolding København dermed med 50-45, da de havde vundet den første kamp med 30-24.

Netop det forhold, at Aron Kristjanssons tropper havde et forspring på seks mål at tære på, gjorde, at den anden finalekamp aldrig for alvor blev spændende. Der var ingen udsigt til, at Skjern kunne vinde returkampen med seks mål eller mere.

Skjern begyndte ellers fornuftigt nok og kom foran 5-2, men derefter fik KIF Kolding København skudt sig ind på modstanderen, og de kom op på 5-5. De gik til pause med en føring på 10-7.

Derefter skulle Skjern altså indhente ni mål, og det tvang dem til at satse tidligt i anden halvleg ved at iføre den kæmpestore markspiller Nikolaj Markussen målmandstrøje i angrebet, så vestjyderne kunne komme i overtal.

Taktikken gav bonus i den forstand, at Skjern kom op at føre 18-16 og 19-17, men derefter viste spillere som Bo Spellerberg og Lasse Boesen deres store rutine, og KIF Kolding København lukkede hullet.

Skjern endte dog som nævnt med at vinde kampen 21-20, men det havde kun kosmetisk betydning. Guldet var hjemme for KIF Kolding København.

»Jeg synes helt ærligt, vi har det bedste hold, ligegyldigt hvor meget I synes, Skjern har været gode. Vi har stadig fået markant flere point end dem. Hvis ikke vi havde vundet, så havde det været utroligt ufortjent,« sagde guldvindernes målmand, Kasper Hvidt, efter kampen.

Titlen kommer i hus efter en sæson, hvor der i foråret blev stillet store spørgsmålstegn ved KIF Kolding København. Holdet virkede en anelse rustent i de første kampe i slutspillet, ligesom de blev sendt ud af netop Skjern i pokalsemifinalen i samme periode.

Det fik den evindelige alderssnak til at blusse op igen, men mesterskabet er et bevis på, at den debat ikke har nogen berettigelse, mente Kasper Hvidt.

»Alderssnakken er totalt forfejlet. Den startede for fem år siden. Der var vi også for gamle. Folk fatter ikke, at de sportsfolk vi taler om her, det er den absolutte elite. Mange mennesker fatter ikke, at vi går på arbejde hver eneste dag for at blive bedre. Om vi så bliver 45 år gamle, vil vi stadig være markant bedre end mange af de andre,« sagde Hvidt, der pegede på, at unge spillere som Magnus Landin og Lasse Andersson også har fremtrædende roller hos KIF.

Det er andet år i træk, KIF Kolding København vinder DM. Klubben blev stiftet i 2012 som moderklub til Kolding IF, der har vundet DM 12 gange.

Skjern Håndbold, der vandt årets pokalfinale, har vundet DM en enkelt gang. Det var i 1999.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu