KIF Kbh. har allerede store CL-ambitioner

14. marts 2013 15:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KIF Kbh. har allerede store CL-ambitioner
Billede mangler

Da KIF Kolding København onsdag aften vandt over Team Tvis Holstebro i den hjemlige liga, sikrede de sig ikke bare førstepladsen i grundspillet, men også en plads i næste sæsons Champions League-turnering. For en nystartet klub er det i sig selv en stor bedrift, men også en bedrift, klubben havde ambitioner om at nå.

 

– Det er vigtigt for det her nye projekt, der hedder KIF Kolding København, at vi er en tydelig del af både national og europæisk håndbold. Det er ambitionerne, og det bliver vi jo via vores deltagelse i Champions League.Og derfor er vi rigtig glade og lettede over, at vi allerede nu her i midten af marts kan sikre os billet til turneringen næste sæson, siger cheftræner Peter Bredsdorff. Han forsikrer desuden, at KIF Kolding København ikke entrerer turneringen for oplevelsen skyld.

– Vi har en forventning om, at vi også kan komme ud og spille en betydningsfuld rolle i turneringen. Vi har ikke ambitioner om bare at deltage. Vi skal også spille en rolle. Champions League-billetten bliver en stor inspirationskilde og motivation hen over sommerferien, og vi – spillere og trænere – glæder os til at skulle ud og repræsentere KIF Kolding København og Danmark i den fineste turnering i Europa, siger Bredsdorff.

Om holdet står over for at skulle forstærke sig inden næste sæson begynder, vil Bredsdorff ikke afvise, men han er sikker på, at KIF Kolding København kan hamle op med de andre europæiske storhold.

– Vi har et godt hold allerede nu. Det viste vi med hjemmesejren over Rhein-Neckar-Löwen (i februar, som på det tidspunkt lå nummer et i den tyske Bundesliga, red.). Vi kan godt spille med de dygtige hold i Europa, men det er klart, at for at nærme sig den allerøverste top, har vi måske stadig et stykke vej endnu som hold. Men jeg glæder mig over, at den trup, vi har nu, også er her næste år. Det betyder, at vi også kan begynde at drage nogle fordele af, at vi til den tid har været sammen i et års tid. Men vi er meget tilfredse med de spillere, vi har nu, som allerede har vist, hvad de kan, siger Bredsdorff.

Tidligere i marts præsenterede KIF Kolding København et betydeligt minus på bundlinjen af regnskabet, men Champions League-billetten lyser nu op i den underskudsramte klub.

– Deltagelsen vil betyde noget for den fremtidige rekruttering til holdet, fordi vi er et attraktivt hold at spille på, fordi vi er sikre på at være med i Champions League. Så det er altsammen noget, der pynter rundt omkring i hele huset, siger en glad Bredsdorff.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu