ANNONCE

Kig op: 10 F-16 kampfly i formation over Danmark

17. januar 2020 06:13 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Fredag sker der noget helt specielt.

I dag, fredag den 17. januar, byder på en helt særlig oplevelse for fly-entusiaster og andet godtfolk. Her fejrer det danske forsvar, og i særdeleshed Fighter Wing Skrydstrup, at de danske F-16 kampfly nu runder 40 år.

Artiklen fortsætter under videoen

I den anledning vil 10 af flyene gå på vingerne – både formiddag og eftermiddag – og flyve i formation hen over Danmark i 2000 fods højde. Det svarer til godt 600 meter.

I galleriet over artiklen kan du se, hvor og hvornår synet kan opleves.   

Formationsflyvning er ekstremt krævende, og derfor vil piloterne variere formationerne på deres ruter hen over det danske land, skriver Fighter Wing Skrydstrup i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det desuden, at flyene kun letter, hvis vejret arter sig, og man kan se dem fra jorden.

Jubilæet vil også blive markeret lokalt på Flyvestation Skrydstrup, hvor F-16 flyene har base. Det sker med et lukket arrangement for ansatte og særligt indbudte. Her bliver der budt på både demonstrationsflyvning og et simuleret angreb på flyvestationen med op til 10 fly.

“Formationen kan følges via diverse Flight Trackere såsom Flight Radar. Søg efter ”F1640” (5 cifre)”, oplyser Forsvaret.

I maj var Newsbreak.dk til præsentation af Forsvarets nye kampfly, F-35.

Det kan du læse om – og se en video af – HER.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu