Kilde: Det vil Rasmussen indrømme

31. januar 2013 12:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kilde: Det vil Rasmussen indrømme
Billede mangler

Han har nægtet ethvert kendskab til sagen. Men når Michael Rasmussen torsdag står frem for at tale om sine erfaringer med brugen af præstationsfremmende fusk i en lang og ofte succesrig karriere, vil den danske cykelrytter samtidig afsløre, at han har gjort brug af blodtransfusioner.

 

Sporten.dk erfarer, at Michael Rasmussen vil fortælle om, hvordan han blandt andet har gjort brug af blodtransfusioner og været kunde i en østrigsk blodbank.

Rygterne om danskerens indblanding i en dopingring, som delvist skulle have været styret af den tidligere agent Stefan Matschiner, har været vedholdende siden Rasmussen i 2007 blev hældt ud af Tour de France.

Matschiner, der har indrømmet at have været medindehaver af det højteknologiske udstyr, har tidligere fortalt, at han havde mere end 50 sportsfolk fra blandt andet skisport og cykling i sin kundekreds.

Tidligere Rabobank-stjerner som Michael Rasmussen, Michael Boogerd, Denis Menchov og Thomas Dekker er blevet nævnt som ryttere, der op til Tour de France i 2007 skulle have gjort flittigt brug af den østrigske blodbank.

Ifølge sporten.dks oplysninger er det dog eks-kollega Thomas Dekkers beslutning om at lægge samtlige detaljer frem for Den internationale Cykel Union (UCI), der nu har skubbet Michael Rasmussen mod en af de næsten rutinemæssige tilståelser, medierne flyder over med i disse uger.

Thomas Dekker fik i 2009 en dopingsag på halsen, da man ved en retrospektiv test fandt spor af EPO. Dekker afsonede efterfølgende to års karantæne, men vendte tilbage til sporten og kører i dag for Garmin, hvor flere eks-dopere er på kontrakt. Det er holdets politik, at man aktivt skal medvirke til at kortlægge doping i alle detaljer og med angivelse af andre involverede.

Og med Thomas Dekker på vej i den tæt befolkede bekendelsesboks, har Michael Rasmussen formentlig villet komme sin hollandske eks-kollega i forkøbet.   

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu