ANNONCE

Kim Walls arme fortsat ikke fundet: Kan være vigtig brik i ubåds-sagen

9. oktober 2017 11:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Torso, hoved og ben er dukket op. Men Kim Walls arme mangler i det puslespil, der er sagen mod Peter Madsen.

Da Københavns Politi lørdag annoncerede, at man havde fundet ben og hoved fra den dræbte journalist Kim Wall, blev det også klart, at Kim Walls arme fortsat ikke er blevet fundet.

Foruden nogle af de manglende kropsdele, fandt politiet også Kim Walls tøj, mens Kim Walls arme altså ikke var blandt de ting, man har fundet i den omfangsrige eftersøgning af den svenske journalist.

Fundet af Kim Walls kranie har vist, at der ikke er tegn på fraktur eller nogle tegn på stump vold, hvilket ikke umiddelbart stemmer overens med Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde, da hun fik en tung låge i hovedet ombord på ubåden UC3 Nautilus.

Vigtig brik

Kim Walls arme kan, ifølge en ekspert Berlingske har talt med, ikke nødvendigvis endeligt give svar på, hvordan hun døde, men armene er stadig en vigtig brik i det puslespil, der er sagen mod Peter Madsen.

– For det første er det jo vigtigt at finde armene af hensyn til de pårørende, så de har en hel person at begrave. Men det er selvfølgelig også interessant for efterforskningen, om der på armene – sædvanligvis underarme og hænderne – er afværgelæsioner. Retsmedicinerne vil CT-scanne armene for at se, om der er brud eller splinter efter for eksempel en kniv, siger Peter Juel Thiis Knudsen, der er vicestatsobducent og retsmediciner ved SDU, til Berlingske

Han fortæller, at retsmedicinerne kommer til at lede efter afværgelæsioner på Kim Walls ben, der blev fundet fredag.

– Det er meget sjældent, at vi finder dødsårsagen på ben eller arme. Så skal en stor pulsåre være blevet skåret over.  Arme og ben bliver normalt ikke åbnet. De undersøges udvendigt, siger Peter Juel Thiis Knudsen til Berlingske. 

Fakta

Her er Peter Madsens forklaring i hovedtræk

Peter Madsen afgav tirsdag en forklaring i byretten, der dels var en bekræftelse af den forklaring, han afgav i grundlovsforhøret 12. august, og dels var svar på anklagerens og forsvarerens spørgsmål.

Her er den sigtedes udlægning i hovedtræk:

* Efter at have været neddykket klatrer Peter Madsen op i tårnet med Kim Wall efter sig, da de igen kommer op fra dybet. Han glider på det glatte dæk og mister grebet om den 70 kilo tunge luge, der rammer Kim Wall og dræber hende.

* Der har intet seksuelt været mellem dem, men han har dyrket sex med andre kvinder på ubåden og eksperimenterer gerne med sadomasochisme.

* Peter Madsen binder et reb og en nylonstrop om liget af Kim Wall og trækker det op gennem lugen. I den forbindelse ryger hendes strømpebukser og trusser af.

* Han smider liget overbord. Liget er intakt, da han smider det overbord. Han har ikke parteret hende. En manglende sav var slet ikke om bord på ubåden.

* Efter Kim Walls død sover han et par timer i ubåden, mens liget stadig er om bord. Han smider sin telefon i havet, fordi han “ikke skulle bruge den mere”.

* Han overvejer selvmord, fordi hans “sindssyge projekter” har kostet et menneskeliv. Han opgiver dog idéen og sænker bevidst ubåden ved at åbne en ventil.

* Da han kommer i land lyver han om at have sat Wall af på Refshaleøen, fordi han “ikke var klar til at møde realiteten”.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu