ANNONCE

Kim Walls mor beder om hjælp: -Vi virkelig kede af det

25. april 2019 21:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Moderen til dræbte Kim Wall udtrykker sin sorg på Facebook.

“Nu er vi virkelig, virkelig kede af det”. Sådan starter et Facebook-opslag fra Ingrid Wall, mor til Kim Wall, der blev dræbt af den danske ubådsbygger Peter Madsen.

Årsagen er et helt særligt mindesmærke for datteren, der af ukendte gerningsmænd er blevet skændet, skriver Ekstra Bladet. I Facebook-opslaget, der er offentligt tilgængeligt, skriver Wall, at nogen har fjernet vigtige elementer af mindesmærket.

Mindesmærket er et hjerte af sten, der ligger samlet ved en strand nær Karinbadet – nær forældrenes hjem i Trelleborg, Sverige. Hjertet er placeret på en sti, hvor Kim Wall ofte løb eller gik tur med familiens hund Iso.

“For os og for mange andre er hjertet et vigtigt sted at huske Kim. Navnestenen og glashjertet er blevet lagt der af folk, der vil have, at Kim bliver husket for den person, hun var”, står det på Facebook.

Navnesten og glashjerte er blevet fjernet.

Begge forældre besøger ofte stedet, og da Ingrid Wall besøgte mindesmærket onsdag eftermiddag, var hjertet og navnestenen der stadig, men det er altså væk nu.

Ingrid Wall beder til, at den, der har taget effekterne, lægger dem tilbage.

Ekstra Bladet og BT skriver begge, at de har forsøgt at kontakte Ingrid Wall, men det er ikke lykkedes for nogle af dem. Newsbreak.dk har ikke forsøgt.

Fakta

Overblik over Ubådsagen

Få overblik over sagens forløb:

* 10. august 2017 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall ud i ubåden “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København. Formålet er for Walls vedkommende at skrive en artikel om Madsens raketprojekt.

* 11. august finder man ubåden i Køge Bugt. Madsen bliver reddet i land og forklarer, at hans svenske gæst blev sat i land aftenen før. Alligevel anholdes han og sigtes for drab.

* 12. august ændrer Peter Madsen forklaring. I grundlovsforhøret hævder han, at Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet, og at han efterfølgende “begravede hende til søs”.

* 21. august dukker en kvindelig torso op i vandet ved Amager. Arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”, oplyser politiet. Dna-profilen matcher Kim Wall.

* 7. oktober oplyser politiet, at Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv er fundet i Køge Bugt. Der er ingen spor af frakturer på kraniet. Dermed forekommer Madsens forklaring om hendes død usandsynlig. Siden er også armene fundet.

* 14. oktober ændrer Peter Madsen igen forklaring. Han siger i stedet, at Wall døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender for første gang at have parteret liget.

* 16. januar 2018 oplyser anklagemyndigheden, at der er rejst tiltale mod Madsen for efter forudgående planlægning at have bundet, sexmishandlet, dræbt og parteret Kim Wall. Kravet er fængsel på livstid.

* 8. marts begynder retssagen i Københavns Byret. I løbet af sagen, der strækker sig over 12 retsdage, føres 36 vidner.

* 25. april idømmer byretten Peter Madsen fængsel på livstid. Den hårde straf skyldes blandt andet forbrydelsens brutalitet.

* 7. maj oplyser Statsadvokaten i København, at ankesagen kun handler om straffens længde. Madsen har opgivet kravet om frifindelse.

* 5. september indleder Østre Landsret strafudmålingsankesagen.

* 14. september skulle landsretten have afsagt dom, men under anklagerens procedure fik en domsmand pludselig et ildebefindende. Retsmødet blev derfor udskudt.

* 26. september gentager landsretten straffen fra Københavns Byret. Madsen idømmes fængsel på livstid.

Kilde: Ritzau.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu